“Ik word door mijn werkgever gesponsord met frieten”: Chelsey (27) uit Lauwe dingt naar het kroontje van Miss België

Chelsea Olivier hoopt de volgende Miss België te worden. © Comité MB
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Komt de volgende Miss België uit Lauwe? Met Chelsey Olivier (27) als deelneemster, maakt de grensstad misschien wel een kans. De zonder twijfel meest aparte deelneemster van de verkiezing, maakt meteen komaf met heel wat stereotiepe beelden. “Zo werd ik door mijn werkgever met frieten gesponsord.”

Wie wordt Belgisch mooiste? Ook in 2025 zal de Miss België verkiezing slechts 1 dame met het felbegeerde kroontje huiswaarts laten keren. Ondertussen zijn de voorrondes al begonnen, waarbij alle provincies hun kanshebbers naar voren schuiven. Ook vanuit Lauwe zal de verkiezing volgend jaar met argusogen worden gevolgd, want lokaal talent zal er op het podium verschijnen.

In een opwelling

“Waarom ik me heb ingeschreven? Een combinatie van de uitdaging, een moment van verveling en een vriendin die me vertelde dat het wel iets voor mij kon zijn.” Wie voor het eerst met Chelsey praat, kan zich moeilijk inbeelden dat ze één van de dames van de verkiezing zal zijn. “Ja, ik heb dat nog gehoord. Ik heb zo een a-typisch profiel. Met mijn 27 jaar ben ik ook flink wat ouder dan het gros van de deelneemsters. Daarnaast werk ik als arbeider bij Agristo, dus ver weg van de glitter en glamour van de catwalk. Ik werk er in het weekend bij de nachtploegen, wat dus wil zeggen dat ik tijdens de week wel wat tijd heb.”

“Ik ben geen ‘poppemieke’ die ganse dagen op naaldhakken rondloopt”

“Op zo een moment dat ik niet meteen iets om handen had, zei een vriendin me dat ik me maar moest inschrijven. Ik deed dat in een opwelling, maar stond er niet echt bij stil. Vroeger ging ik me trouwens totaal niet hebben kunnen inschrijven aan die leeftijd. Er stond toen een grens op, maar dat is ondertussen al veranderd. En dan belde de organisatie me plots op. Vanaf dat moment ging het aan een rotvaart vooruit.”

Opdrachten

Via verschillende opdrachten stoomt Chelsey zich klaar voor de voorrondes, waar ze kandidate is voor de titel van Miss West-Vlaanderen. “Al is het niet zo dat iedere provincie zoveel meisjes naar de finale mag sturen. In totaal nemen 340 dames deel, waarvan er slechts 20 de eindronde volgend jaar zullen halen. Vanuit welke provincie je afkomstig bent, speelt hierin minder een rol. Natuurlijk ben ik wel trots dat ik als West-Vlaamse kan deelnemen. Met die 339 andere meisjes klikt het overigens erg goed. Ik ben wel geen zo een ‘poppemieke’ die ganse dagen op naaldhakken rondloopt, de verstandhouding tussen de deelneemsters is opperbest.”

Aparte sponsor

Net zoals alle andere deelneemsters, moet ook Chelsey sponsors zoeken. Daar is ook haar aparte stijl meteen merkbaar. “Ik ben gaan aankloppen bij mijn werkgever, en daar waren ze enthousiast. Net zoals mijn collega’s trouwens, die het eerst niet konden geloven dat ik een kandidate was. Van de fabrieksvloer naar de catwalk? Niet veel die het zagen gebeuren. Maar Agristo stemde toe, alleen niet in de vorm die je zou gaan denken. Ze gaven me frieten! Het aankopen van een galakleed of schoenen bijvoorbeeld? Het is allemaal een erg dure aangelegenheid. Dus om geld te verzamelen, kan ik bijvoorbeeld op een markt of een braderie frieten gaan verkopen. De grondstoffen worden door mijn werkgever aangeleverd.”

Gigantische banner

Heel wat meisjes dromen van een leven als schoonheidsprinses, dromen die vaak ook met flink wat ontgoochelingen worden geleverd. Toch blijft Chelsey nuchter naar de toekomst kijken. “Nu is het jezelf inzetten om het tot in de finale te kunnen brengen. Dan zal het nog een flink pak intensiever worden. Je neemt het dan immers op tegen 19 anderen die ook al heel wat proeven doorstonden. Toch ga ik nooit naast mijn schoenen beginnen lopen. Stel nu dat ik de volgende Miss België zou worden, dan ga ik niet zomaar holderdebolder mijn job opzeggen. Ik werk graag bij Agristo en het is ook een goede werkgever. Mijn collega’s hebben me trouwens al laten weten dat ze erg zichtbaar gaan supporteren. Mocht ik de finale halen, dan leggen ze een bus in naar Plopsaland. Hun idee is om er met een gigantische banner van mijn werkgever in de zaal te gaan zitten. Het zal zo een West-Vlaams iets zijn denk ik.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier