Iemke en Dries blazen café ’t Molenhuis nieuw leven in: “Op ons groot terras zal muziek centraal staan”

Dries Dewaele en Iemke Opsomer voor Herberg ’t Molenhuis waar het ruim buitenterras binnenkort geïnstalleerd wordt. (foto GV)
Gerda Verbeke

Begin dit jaar zagen Iemke Opsomer en Dries Dewaele dat de historische Herberg ’t Molenhuis te koop stond. Na een tweetal bezoeken waren ze verkocht door de vele mogelijkheden dat het gebouw uit 1750 biedt. “Begin juli klinkt het startschot voor een pop-up”, stelt Iemke Opsomer (45).

Het pand zal van begin juli tot eind september ingericht worden als zomerbar tijdens het weekend. “Het bestaande interieur hebben we eenvoudig opgefrist en er een huiselijke sfeer in gecreëerd”, licht Iemke toe. “Vooraan buiten komt er een mooi groot terras.”

Samen met hun kinderen Lina (17) en Dre (19) en enkele vrienden zullen ze lekkere zomerse drankjes en hapjes serveren. “We plaatsen de muziek centraal waarbij er af en toe een leuk optredentje geprogrammeerd wordt.”

Herberg ’t Molenhuis is de oorspronkelijke naam van het historische gebouw uit 1750 en is terug te vinden op oude prentkaarten samen met de toenmalige molen. Die stond toen op de plaats van het huidige oorlogsmonument in de Beukenhofstraat en is te zien op een grote zwart-witfoto in de zaak. Het pand was 97 jaar lang in handen van de familie Beirlaen-Cardon. “Eerst was er de bakkerij, daarna een kroeg met winkeltje, vervolgens stallingen voor paarden en later het restaurant, café en eetcafé”, somt Dries Dewaele (51) op. “Eind 2019 stopte de vorige eigenaar en sindsdien stond het gebouw leeg. “Het contact met de familie Beirlaen verliep heel vlot en aangenaam”, vertelt het koppel dat sinds een tiental jaar in Ingooigem woont en opgroeide – en nog steeds prominent aanwezig is – in Vichte.

Tijdens het kermisweekend is er op zaterdag 6 juli van 15.30 tot 17.30 uur een gratis leuke kinderknutselworkshop met Majella. Zondag is er een live optreden van Trafiko, een akoestische, authentieke streetband bestaande uit zes rasartiesten.

Na september zal het pand dan grondig aangepakt worden. “De eerste stappen zijn gezet en de plannen zijn lopende. De bedoeling is om het herbergconcept te respecteren: iets drinken, iets kleins eten en boven logement. De pop-up is dus een goede test”, besluit het koppel.

Info: Pop-upherberg ’t Molenhuis vind je op Vichteplaats 2 in Vichte. Van juli tot september kan je er op vrijdag van 16 tot 23 uur en zaterdag en zondag van 11 tot 23 uur terecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier