Iedere inwoner uit Wingene krijgt halverwege mei een mondmasker

De mondmaskers worden halverwege mei uitgedeeld. © NS
Redactie KW

De gemeente voorziet voor iedere inwoner vanaf zes jaar een gratis stoffen mondmasker. De gemeente plaatste intussen een bestelling van 15.000 stoffen maskers.

De coronatijd zorgt ervoor dat mondmaskers heel populair worden. Die mondmaskers spelen een belangrijke rol en bieden ook extra bescherming. Het aanbod aan mondmaskers is heel beperkt en heel wat inwoners gingen aan de slag met de naaimachine om zelf mondmaskers te maken. Dat is goed, maar niet voor iedereen mogelijk.

“Zelf een masker maken is niet voor elke inwoner haalbaar”, verduidelijkt burgemeester Hendrik Verkest. “Wanneer het economische en sociale leven opnieuw op gang komt, mag geen enkele inwoner uit de boot vallen. Daarom hebben wij beslist om voor iedere Wingenaar een gratis mondmasker te voorzien. We voorzien stoffen mondmaskers, die wasbaar en dus ook herbruikbaar zijn. Wanneer de maatregelen afgebouwd worden, zullen deze mondmaskers een belangrijke rol spelen om het gewone leven stap voor stap te hervatten.”

Vrijwilligersnetwerk

De gemeente bestelde in totaal 15.000 mondmaskers. Men wilde niet langer wachten op de federale overheid en het Wingense bestuur nam zijn verantwoordelijkheid op. Iedere inwoner vanaf zes jaar ontvangt rond half mei een stoffen mondmasker in de brievenbus en de bijhorende richtlijnen voor goed gebruik.

“Het vraagt op organisatorisch vlak wel wat werk om de mondmaskers snel te verdelen. Deze operatie wordt achter de schermen zo goed mogelijk voorbereid. We rekenen daarvoor ook op ons vrijwilligersnetwerk.”

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.