Goud voor Nicole en Jean-Luc uit Lendelede: “Een dans bracht ons voorgoed samen”

Nicole en Jean-Luc werden in het bijzijn van hun familie gevierd in het gemeentehuis van Lendelede. © CLY

Jean-Luc Devos en Nicole Callewaert zijn 50 jaar getrouwd. “We leerden elkaar kennen in het Damberd in Izegem waar onze eerste dans ons voorgoed samenbracht!”

Jean-Luc (70) groeide op in de wijk De Barakken in Menen. Hij heeft nog een broer en twee zussen. “Na de lagere school volgde ik houtbewerking aan het VTI in Menen”, zegt hij. “Op mijn 16de werkte ik eerst bij meubelbedrijf Clarysse in Izegem en daarna nog 20 jaar bij Belgian Shoes in Izegem tot aan mijn pensioen. Ik deed een jaar legerdienst en was gekazerneerd in Turnhout en Duitsland waar ik in het munitiedepot werkte en ook chauffeur was van de legerarts.”

Nicole (71) is een Lendeleedse uit de Kuurnsestraat en werd geboren in de toenmalige materniteit in Lendelede. “Na mijn studies handel in Den Avé in Izegem werkte ik als allround medewerker in schoenfabriek Mareno”, vertelt ze.

Op het veldbed

Jean-Luc en Nicole leerden elkaar kennen in het Damberd in Izegem. “Ik vroeg haar ten dans en Nicole ging onmiddellijk in op mijn voorstel”, zegt Jean-Luc. “Dat was het begin van onze romance. Ik reed regelmatig met mijn brommer naar Lendelede en mocht van haar ouders al eens een nachtje blijven slapen. Niet bij Nicole natuurlijk, maar op een veldbed in de kamer ernaast.”

“Hij durfde mijn kamer niet binnengaan want mijn moeder was geen diepe slaper en hoorde blijkbaar alles”, voegt Nicole eraan toe. Na een vrijage van een jaar huwden we voor de wet op 15 maart 1974 en op 12 juli voor de kerk. “We woonden dertig jaar in Izegem, verhuisden dan naar Kachtem en tien jaar later trokken we naar ons gezellig appartement in Lendelede.”

Vrije tijd

Jean-Luc verveelt zich nooit in zijn vrije tijd. Hij maakte veel meubels, is een computerfreak, toerde rond met zijn motor en gaat nog elke maand naar de aquariumclub in Izegem. Nicole is een belezen dame, kijkt graag naar Netflix, volgt veldritten op tv en supportert vooral voor Wout van Aert.

Jean-Luc en Nicole hebben 2 kinderen Isabelle en Vincent en ze zijn de trotse grootouders van Quinten en Laura.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier