https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Heulse glutenvrije tripel wint goud op European Beer Challenge

Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry zijn trots met hun twee internationale prijzen.© GF
Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry zijn trots met hun twee internationale prijzen.© GF
Redactie KW

Het gaat hard voor het bierbrouwende Heulse koppel Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry. Ze winnen op enkele maanden tijd goud op de European Beer Challenge en brons op de World Beer Awards voor hun glutenvrije ‘Tripel I Like’, die amper zeven maanden geleden – in de coronatijd – gelanceerd werd.

“De European Beer Challenge is de belangrijkste Europese bierwedstrijd, omdat de jury uit inkopers bestaat”, zegt een gelukkige Pieter Vandeweege. “Die mensen schatten niet alleen de kwaliteit maar ook de commerciële waarde van het product in.”

Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry zijn goed bekend in de Tinekesgemeente. Het koppel is intussen 15 jaar getrouwd en heeft twee zoontjes, Juul en Maurice. Pieter is zaakvoerder van het IT-bedrijf Debugged, gevestigd in Nazareth.

Als aangespoelde Ieperling is hij allang geïntegreerd in Heule: samen met Tim Debonné was hij in 2009-2011 covoorzitter van de Tinekesfeesten en Lies werd in 1998 eerste eredame van Tineke van Heule.

Begonnen in garage

Pieter en Lies lanceerden hun Tripel I Like, een glutenvrije tripel van 9° alcohol, op 8 mei 2020 . Het begon in een garage in de Kortrijksestraat in Heule. Gediplomeerd zytholoog Pieter brouwde een eerste keer 20 liter, liet die vervolgens gisten en lageren.

Zo ging dat maanden verder. Tot Lies zei ‘I Like’. Vandaar de naam ‘Tripel I like’. Omdat je met 20 liter bier niet ver geraakt en omdat een garage geen brouwerij is, ging het Heulse koppel in zee met BeerSelect in Gent.

Tweede bier

“Een bronzen award op werelds belangrijkste bierwedstrijd was al boven alle verwachtingen. En nu ook goud op de European Beer Challenge, het blijft ongelooflijk”, zegt Pieter Vandeweege.

“Je neemt het op tegen professionele topbrouwers en wordt beoordeeld door een echte vakjury. Vorige vrijdag was het Europees goud binnen. In 2021 willen we nu een tweede glutenvrij bier uitbrengen, maar zonder druk. Het belangrijkste is dat we er ons zelf 100% in kunnen vinden.” (NOM)

Voor meer info over het winnende bier en waar je het kunt vinden: www.beerilike.be . Ook online bestellen kan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten