Het EK voetbal op groot scherm in het Kasteelpark

Foto uit 2018 in het Kasteelpark.© (Foto NS)
Foto uit 2018 in het Kasteelpark.© (Foto NS)
Redactie KW

De Red Devils stomen zich klaar om hun geliefde Rode Duivels aan te moedigen en dit naar aanleiding van het EK voetbal. Ze plaatsen een groot scherm in het Kasteelpark om de wedstrijden in het echt mee te volgen.

De Europese voetbalkampioenschappen komen eraan en supportersclub Red Devils is alvast heel blij dat er enkele versoepelingen rond corona op tafel kwamen te liggen. Door de versoepelingen kunnen ze hun plannen waarmaken om de wedstrijden van de nationale ploeg op het groot scherm te projecteren. Mathias Sap van de supportersclub legt uit: “Vanaf 9 juni mogen er buiten 400 mensen samenkomen en dit in veilige omstandigheden. Toen wij dat hoorden waren wij dolenthousiast, want het EK voetbal staat juist voor de deur. Met onze vriendengroep Red Devils en dit in samenwerking met de gemeente Wingene en de politiedienst besloten wij om een groot scherm in het Kasteelpark in Zwevezele te plaatsen. Het Kasteelpark zal omgetoverd worden tot een gezellig Duivelsdorp. De eerste wedstrijd is op zaterdag 12 juni om 21 uur. Daarop volgt donderdag 17 juni om 18 uur en maandag 21 juni om 21 uur. Deze wedstrijden zullen live te volgen zijn.”

Maximum 400 toeschouwers

“We houden ons uiteraard strikt aan de opgelegde regels. Er worden maximum 400 personen toegelaten en dit allemaal zittend aan tafels van vier personen. Reserveren is niet nodig. Wanneer het aantal van 400 toeschouwers bereikt is, wordt de ingang afgesloten. Eén uur voor de start van de wedstrijd kunnen de toeschouwers het park betreden. Er zal ook een drankbar aanwezig zijn. Hiervoor schakelen wij de hulp van verenigingen in en we houden ons aan de horeca-regels. We kijken er alvast naar uit en hopen nog meer dat onze Rode Duivels scoren en kunnen doorgaan naar verdere wedstrijden.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier