Greenyard Frozen organiseert wandeltocht voor het goede doel: “Wandelen voor werknemersgeluk”

Isis Daragas van Greenyard Frozen: “Het is de eerste keer dat we de wandeltocht organiseren. Met de opbrengst steunen we vzw De Zonnegloed.” © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Greenyard Frozen organiseert op zaterdag 29 juni een wandeltocht voor het goede doel voor werknemers en hun familie. De opbrengst van de tocht gaat naar dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren. Greenyard wil met de tocht nog meer inzetten op werknemersgeluk en -gezondheid en daarmee het gevoel van interne verbondenheid versterken.

“Met de wandeltocht willen we een leuk evenement organiseren voor onze werknemers en hun familie en partner”, vertelt hr business partner Isis Daragas (29). “We zetten immers erg in op werknemersgeluk en op het fysieke en mentale welzijn van onze werknemers. Met ons bedrijf organiseren we geregeld activiteiten om de interne waarden van Greenyard op een leuke manier onder collega’s te delen. Die waarden zijn: passie, ondernemerschap, betrouwbaarheid, creativiteit en samenhorigheid.”

De Zonnegloed

“Het is de eerste keer dat we de wandeltocht organiseren. Als bedrijf willen we ook een positieve impact hebben. Vandaar dat we de tocht koppelen aan een goed doel. Onze werknemers stelden eerst enkele goede doelen voor die in aanmerking kwamen. Vervolgens kregen ze de kans om te stemmen op het goede doel waar de opbrengst van de tocht naartoe zou gaan. Vzw De Zonnegloed uit Oostvleteren stak er bovenuit. Ruim meer dan de helft van onze collega’s koos voor hen. De Zonnegloed is een sanctuary, een plaats waar wilde dieren zonder thuis een definitief onderkomen vinden. Sommige dieren werden in beslag genomen omdat ze mishandeld werden, andere waren dan weer niet langer gewenst als huisdier of werden illegaal als huisdier gehouden of verkocht. De Zonnegloed ontvangt geen subsidies en overleeft op sponsoring en giften. De sanctuary kan je bezoeken mits reservering en het betalen van een toegangsprijs. De grootste noden van De Zonnegloed zijn vandaag het verkrijgen van naambekendheid, het verwerven van financiële middelen voor de aankoop van voer, voor de hoge medische kosten van de dieren, voor de energiekosten en om de verblijven van de dieren te blijven verbeteren.”

Werknemers en familie

“Voorts hebben ze ook nood aan donaties van bedrijven. We hopen daar voor een stuk toe bij te dragen met onze wandeltocht”, weet Isis. “Die vindt op zaterdag 29 juni plaats en staat enkel open voor onze werknemers en hun familieleden. Met familieleden bedoelen we de partner, kinderen of ouders. De tocht start om 15 uur in zomerbar Bar Hazart in de Rozestraat in Oostnieuwkerke en is een vijftal kilometer lang. De wandeling is buggyproof en passeert normaal ook aan onze site in Westrozebeke zodat alle werknemers aan hun familie kunnen tonen waar ze werken. De tocht eindigt weer in Bar Hazart.”

Drie vacatures

“Na de wandeling trakteren we elke deelnemer op een drankje, en kunnen ze genieten van onze eigen Gigi-ijsjes, een puur plantaardige ijssnack met groenten en fruit. We overhandigen er ook de opbrengst van onze tocht aan de verantwoordelijken van De Zonnegloed. Greenyard investeert een bepaald bedrag per kilometer en per werknemer of familielid die aan de tocht zal deelnemen. Wat het precieze, gesponsorde bedrag per afgelegde kilometer zal zijn, zal na de wandeling bekendgemaakt worden. Het initiatief leeft alvast bij onze werknemers. Ze kijken er mee naar uit om een positieve impact te hebben op een mooi, lokaal initiatief dat ze zelf hebben gekozen”, gaat Isis voort.

“Het initiatief leeft bij onze medewerkers die zelf het goede doel kozen”

Greenyard Frozen Belgium maakt deel uit van de Greenyard Groep. Die telt circa 8.500 werknemers en is actief in 19 landen. Greenyard Frozen Belgium telt verspreid over de vestigingen in Westrozebeke, Langemark en Roeselare 420 werknemers: 300 arbeiders en 120 bedienden. Greenyard Frozen blijft evenwel een familiebedrijf in hart en nieren, met internationale allure, dat zijn familiale sfeer met trouwe werknemers koestert. Zij die zichzelf herkennen in Greenyards waarden en interesse hebben in de vacatures, kunnen op www.greenyard.group/nl/careers een kijkje nemen. “Momenteel hebben we drie openstaande vacatures voor arbeiders en twee voor bedienden”, besluit Isis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier