Goeste en De Lovie slaan handen weer in elkaar voor zomerterras op Kasteelpark

Restaurant Goeste en De Lovie vzw zullen ook deze zomerperiode samen het zomerterras op Kasteelpark De Lovie uitbaten. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Restaurant Goeste en De Lovie vzw zullen ook deze zomerperiode samen het zomerterras op Kasteelpark De Lovie uitbaten. “Goeste zal tijdens de maanden juli en augustus samen met personen die wij ondersteunen, instaan voor de inclusieve uitbating van dit unieke inclusieve Zomerterras waarbij horeca en zorg de handen in elkaar slaan”, klinkt het bij de Lovie vzw.

“Vorig jaar was op vele vlakken een topeditie van het inclusieve Zomerterras. Deze week hadden we een kleine verrassing voorbereid. Als bedanking voor de fijne samenwerking met De Lovie vzw en met de steun van onze partners St.Bernardus en ACD Grow Live disCover konden we het mooie bedrag van 2.721 euro schenken aan de Lovie vzw. Komende zomer gaan we weer vol voor een nieuwe episode van het Zomerterras bij het Kasteel van de Lovie”, liet Goeste weten op sociale media.

Goesting in de Zomer

“Elkaar ontmoeten en samen genieten van een lekker glas, een hartige of zoete hap onder een stralende zon met leuke muziek op de achtergrond … We willen iedereen goesting laten krijgen in de mooie natuur, in het waardevol erfgoed op het woonpark, in de zomer. We kiezen er opnieuw voor om de opstelling van de gezellige eetkraampjes met hapjes en drankjes buiten op te zetten rond het kasteel en de vijvers”, klinkt het bij Angie Verbrigghe van De Lovie vzw.

Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het Kasteelpark De Lovie, Krombeekseweg 82 in Poperinge. De toegang is gratis. “Er zijn doorlopend hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst. Muzikale noten van the Pebblehead Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs. Er is ook kinder – en randanimatie, springkastelen, gekke fietsen, een ambachtenmarkt met tal van demonstraties en workshops. Daarnaast is er ook een erfgoed- en zintuigenwandeling in het prachtige kasteelpark.

Inclusief Zomerterras

Goesting in de Zomer is onmiddellijk ook het startschot van het inclusief Zomerterras, samen met partner Goeste. “Tijdens de maanden juli en augustus zal Goeste samen met personen die wij ondersteunen, instaan voor de inclusieve uitbating van dit unieke inclusieve Zomerterras waarbij horeca en zorg de handen in elkaar slaan. Het goede doel van ‘Goesting in de Zomer’ gaat naar in- en outdoor bewegingsmateriaal voor jong en oud.”

Het Zomerterras en de geschenkenwinkel Jules & Jolies zijn open van woensdag tot en met zondag van 11.30 tot 18 uur. “We zijn ook opnieuw locatiepartner voor het Kunstenfestival Watou. Van 6 juli tot 1 september verkennen kunstenaars en dichters de kracht van de verbeelding in een unieke dialoog met het kunstdorp Watou en de betoverende omgeving van Kasteel De Lovie. Het belooft opnieuw een boeiende zomer te worden op het kasteelpark De Lovie”, aldus Angie.

De Lovie vzw steunen kan ook door te storten op het rekeningnummer BE51 4673 3521 0162 met vermelding van ‘bewegen’. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier