Godelieve Voet blaast 107 kaarsjes uit

Godelieve Voet vierde samen met familie haar 107de verjaardag. © (Foto MG)
Redactie KW

Godelieve Voet viert vandaag donderdag 7 oktober haar 107de verjaardag. Ze heeft een bewogen jaar achter de rug. Zo overwon Godelieve onder meer corona en ging ze opnieuw alleen wonen.

Godelieve Voet werd op 7 oktober 1914 geboren in Steenkerke op de boerderij van haar ouders als vierde van zes kinderen. Ze woonde twintig jaar in Lo, tot ze enkele jaren geleden naar een woonzorgcentrum in Ieper verhuisde. Maar in het najaar van 2020 liep ze echter corona op en hing haar leven even aan een zijden draadje. Ze belandde in het ziekenhuis op intensieve zorg, maar Godelieve herstelde wonder boven wonder. Na haar genezing verliet ze zelfs het woonzorgcentrum en ging ze opnieuw alleen wonen in een serviceflat in Reninge. “Mémé is een kranige dame”, zegt kleinzoon Danny Cool. “Ongelooflijk dat ze corona heeft overleefd.”

Godelieve heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Ze vierde haar 107de verjaardag in familiekring. Ook burgemeester Lode Morlion kwam langs met bloemen. Haar levensgeheim? “Alles met mate en leven van dag tot dag.”, zegt de kranige eeuwelinge. Maar dat ‘met mate’ mag je gerust met een korreltje zout nemen. Zo maakte Godelieve op 104-jairge leeftijd nog een parachutesprong en toen ze 103 was kreeg ze voor haar verjaardag een ballonvaart over haar geboortestreek cadeau. Haar toekomstplannen? “Als ik blijf zoals nu, zou ik graag nog eens naar mijn familie in Normandië gaan en op vakantie naar de Ardennen.”, besluit Godelieve. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier