Godelieve (89) verliest strijd tegen corona: “Verdrietig, maar dankbaar voor al die jaren”

Redactie KW

In Ardooie is een eerste dodelijk slachtoffer te betreuren van het angstaanjagende en dodelijke coronavirus. Mevrouw Godelieve Hylebos is op 89-jarige leeftijd overleden. Dit wordt door de familie bevestigd.

“Onze lieve mama is gisteren na een korte maar onrechtvaardige strijd tegen het coronavirus zachtjes en zonder pijn ingeslapen in AZ Delta Roeselare”, zegt haar zoon Tom Declercq. “Ze was de beste moeder die wij konden dromen. Altijd positief ingesteld, klaar voor een ander en steeds attent met pragmatische raad. We zijn verdrietig, maar dankbaar voor al die jaren.”

Godelieve Hylebos werd geboren op 28 juni 1930. Ze was de echtgenote van wijlen Daniel Declercq (overleden op 28/03/2013) en woonde in de Sprietstraat. Haar echtgenoot stond mee in voor de leiding van pettenfabriek City Sport. Zelf was Godelieve actief in de Ardooise missiewerking. Een inzet die beloond werd in 2005 met de Ardooise persprijs voor de Mgr. Roelenswerking waarin ze actief was. In de buurt stond ze bekend om haar eenvoud en toewijding.

De vrouw kreeg vorige week donderdagavond koorts, vrijdag ging ze naar het ziekenhuis. Na twee dagen viel het harde verdict: op enkele dagen tijd had het virus onherstelbare schade aangericht. Door de besmetting mocht de familie Godelieve eerst niet bezoeken in het ziekenhuis, maar toen duidelijk was dat ze het niet meer ging halen, mocht de familie toch afscheid nemen, weliswaar met beschermende kledij en mondmaskers. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.