Oostends Revalidatieziekenhuis BZIO wordt KLIEF

Directeur Nick Marlein. © LB
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

De organisatie BZIO (Bundeling Zorginitatieven Oostende), inclusief de bekende locaties IMBO en de Koninklijke Villa, zal voortaan opereren onder één nieuwe naam: KLIEF.

KLIEF werd voor de eerste keer voorgesteld op het grote scherm in Kinepolis met alle medewerkers. De keuze om alles onder één merknaam samen te brengen, is zeer bewust gemaakt. “De naamsverandering was noodzakelijk”, zegt directeur Nick Marlein. “Onze organisatie heeft een rijke geschiedenis, opgericht in 1897 als sanatorium Vincenta Paul, later veranderd in Institut Delcroix, daarna bekend als IMBO en vervolgens BZIO. Deze evolutie heeft veel kennis en expertise gebracht, maar de verschillende namen zorgden soms voor verwarring. Met de nieuwe naam willen we ons duidelijk onderscheiden.”

Menselijke waarden

De nieuwe naam, geïnspireerd door het maritieme thema, legt de nadruk op de verbinding met de zee en het scheepvaartjargon. ‘Klieven’ betekent door de golven gaan, rechtdoorzee zijn. Dit symboliseert de visie en het ambitieuze karakter van het revalidatieziekenhuis en -centrum. “KLIEF is een uitermate boeiend woord”, zegt Marlein. “Het heeft een zachte en mensgerichte klank, met ‘LIEF’ erin verwerkt, wat onze focus op menselijke waarden benadrukt. Tegelijkertijd past ‘klieven’ bij onze daadkracht en ambitie. Het is een symbool van ons engagement voor patiënten en medewerkers.”

“Een belangrijke voorwaarde tijdens dit traject was trouw blijven aan de mensgerichte waarden van de organisatie,” zegt Hanne Pattijn, stafmedewerker algemene directiebij KLIEF. “Onze medewerkers en artsen, sommigen al meer dan 25 tot 30 jaar bij ons, zijn vereenzelvigd met de vroegere namen. Een naam is vaak gekoppeld aan emotie. Door medewerkers en patiënten te betrekken bij de rebranding, vergroten we begrip, engagement en trots.”

Vanaf maart 2025

BZIO zal vanaf 21 maart 2025 opereren onder de nieuwe naam. Tegen die tijd zal de naam zichtbaar zijn in alle communicatie en op de gevel van de twee iconische gebouwen aan de kustlijn van Oostende.

KLIEF zal je vinden op de twee bekende locaties in Oostende: de Zeedijk en de Koningsstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier