KEI breidt aanbod ambulante behandelingen uit

Frieke Leroy (beweegcoach), Frederik Hoffmann (beleidscoördinator revalidatie) en Lieve Van Lerberghe ( kinesitherapeut gespecialiseerd in lymfedrainage en bekkenbodemrevalidatie). © GF
Redactie KW

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) breidt zijn aanbod aan ambulante behandelingen uit met twee nieuwe revalidatieconcepten: gespecialiseerde behandelingen voor lymfedrainage en bekkenbodemrevalidatie, en consulten in het kader van bewegen op verwijzing. Met deze uitbreidingen zet het KEI zich in voor innovatie en kwaliteit in de zorg en levert het een belangrijke bijdrage aan de gezondheidszorg en revalidatie in de regio Westkust-Westhoek.

Lymfedrainage is een cruciale therapie voor patiënten met lymfoedeem, een aandoening die vaak voorkomt na chirurgie of bestraling. De behandeling stimuleert de afvoer van lymfevocht, vermindert zwelling en verlicht de gevolgen van lymfatische blokkades, wat bijdraagt aan een verbeterd algemeen welzijn. De gespecialiseerde aanpak wordt op maat afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt. Bekkenbodemrevalidatie is gericht op mannen en vrouwen die te maken hebben met incontinentie, pijnklachten of andere problemen gerelateerd aan de bekkenbodem. Door specifieke oefeningen en technieken wordt de bekkenbodemfunctie versterkt, wat leidt tot een verbetering van de klachten.

Waardevol initiatief

Bewegen op verwijzing is een waardevol initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het biedt patiënten de mogelijkheid om na doorverwijzing door hun zorgverlener, zoals artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, gynaecologen en andere specialisten, begeleid te worden door een beweegcoach. Vanaf 15 oktober 2024 kunnen patiënten ook in het KEI terecht voor dit programma. (MVO)

De behandelingen voor lymfedrainage en bekkenbodemrevalidatie vinden plaats op dinsdag en woensdag van 8.30 uur tot 17 uur. De beweegcoach voor ‘Bewegen op verwijzing’ is beschikbaar op dinsdagnamiddag. Consultaties gebeuren enkel op afspraak en worden gemaakt via het secretariaat van de dienst fysische geneeskunde en revalidatie op 058 22 13 38.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier