Jessie Clarysse start als gezondheidscoach
Wie zijn mentale en fysieke gezondheid wil versterken, kan daarvoor sinds begin dit jaar terecht bij JC’S Coachingatelier van Jessie Clarysse (46), in de Schoolstraat in Assebroek. “Zeker in deze coronatijden kan de gezondheidscoach een belangrijke rol spelen.”
“Ik heb de driejarige opleiding Gezondheidscoach gevolgd bij Syntra West, en de cursus ‘wandelinitiator’, en blijf me constant bijscholen”, vertelt Jessie. “Mijn coachingatelier berust op drie pijlers: een positieve mindset , gezonde voeding en voldoende beweging. Ik ben ervan overtuigd dat een groot deel van de fysieke gezondheidsproblemen veroorzaakt wordt door een gejaagde levensstijl met snelle kant-en-klaarmaaltijden, te weinig slaap en een te hoog stressniveau. Op die zaken gaan we dus actief werken tijdens de coachingssessies.”
De motivatie voor Jessie om een praktijk als gezondheidscoach te starten komt vanuit een persoonlijke ervaring, zo blijkt. “Ik holde door het leven en wou zo graag ‘iets’ bereiken. Bovendien was ik heel kritisch voor mezelf. Dat vroeg zoveel van mijn energie, dat ik op een bepaald moment totaal de weg kwijt was. Zin en energie om gezond en lekker eten op tafel te zetten had ik niet, en van bewegen kwam al helemaal niets in huis. Met als gevolg nog minder energie en een pak kilo’s erbovenop. Nochtans had mijn jongste dochter, die op jonge leeftijd last had van overgewicht, een aantal jaren een traject doorlopen om op een eenvoudige manier aan haar gezondheid te werken. Met groot succes. Het moment dat ik besefte dat ik ook mijn gezin aan het meesleuren was in mijn negatieve spiraal, was voor mij de trigger om aan verandering te werken”, klinkt het.
Het gat dichtrijden
“Professionele hulp vragen was voor mij een gigantisch moeilijke eerste stap, maar samen met mijn coach vond ik stilaan de weg naar mezelf terug. Het was een traject met ups en downs, maar finaal ben ik erg tevreden dat ik die stap heb gezet. En vanuit dit traject groeiden dus ook de wil en de passie om zelf als coach aan de slag te gaan.”
Jessie geeft nog mee dat gezondheidscoaching zeker in deze moeilijke coronatijden voor veel mensen een positieve stap kan zijn: “Ik ben geen psycholoog of therapeut, maar nu de psychologen door corona ellenlange wachtlijsten hebben en een dienst als Tele-Onthaal overstelpt wordt, kunnen gezondheidscoaches ideaal zijn om ‘het gat dicht te rijden’. Zeker de gecertificeerde gezondheidscoaches, die de driejarige opleiding gevolgd hebben, kunnen daarin een mooie rol spelen.” (PDV)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier