Rode Kruis Lendelede is klaar voor de pleisteractie

Dylan Polfliet, Sofie Nolf, Kurt Lafaut, Michiel Lernouldt en Davina Maes. © GF
Redactie KW

Onder leiding van voorzitter dokter Hannelore Madou is het bestuur van het Rode Kruis volop bezig om de afdeling Lendelede terug op de kaart te zetten. “We plannen binnenkort EHBO-cursussen en op 18 april start de ‘pleisteractie’ waarvan de opbrengst naar de eigen afdeling gaat”, zegt secretaris Dylan Polfliet.

Dylan Polfliet (29) is al 7 jaar actief binnen het Rode Kruis. “Op een gezinsnamiddag voor bloedgevers had ik met bestuursleden een verkennend gesprek dat al snel uitdraaide op een inschrijving en mijn eerste cursussen. Na een jaar werd ik secretaris van de afdeling en sinds vorig jaar ben ik verantwoordelijke voor de hulpdienst. Een taak die veel tijd in beslag neemt, maar ik bouwde rond mij een sterk team met Sofie Nolf als verantwoordelijke vorming en Wim Duvillier als ondervoorzitter.”

“Binnen het bestuur werden al enkele wijzigingen doorgevoerd en werken we nu meer in teamverband. Met 3 vrijwilligers volgen we het lesgeverstraject om opnieuw EHBO-cursussen en lessen rond het project ‘Hartveilig’ te kunnen geven in Lendelede. Het RK is meer dan je vaak denkt. We zorgen voor de bloedinzameling, uitleendienst, vorming, hulpdienst en zijn ook actief binnen de aangepaste vakanties voor jongeren en volwassenen. Rosa Nuytten is daar verantwoordelijk voor.”

“ Met de hulpdienst zijn we vooral actief binnen de eigen gemeente. We werken goed samen met de afdeling Kuurne en wijken ook wel eens uit naar Ingelmunster. Qua diensten zijn we op veel wedstrijden, tornooien en evenementen terug te vinden. We kunnen ook rekenen op een vlotte samenwerking met het gemeentebestuur. Onze afdeling is ook nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Stuur een mail naar hulpdienst@lendelede.rodekruis.be.”

Op 18 april start dus de pleisteractie. “De opbrengst investeren we in nieuwe reanimatiepoppen met het oog op onze lessen. Die nieuwe poppen zouden we graag voorstellen op de rommelmarkt van 26 mei waar we op het dorpsplein enkele reanimatiesessies zullen voorzien. Wie een pleister wil kopen kan ons dan terugvinden op het Dorpsplein, parking Spar, parking Vens, parking Globus en in Sente.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier