Marino Punk steunt Fonds Brein Storm in De Panne
Sabrine Desaever kreeg de steun van accordeonist Marino Punk om aandacht te vragen en fondsen te werven voor ‘Fonds Brein Storm’. Dat fonds steunt wetenschappelijk onderzoek dat zich toespitst op chronische pijnaandoeningen bij vooral kinderen en adolescenten. Aan de basis ligt het verhaal van Sabrines zoon Tristan Vandeputte (24) die al acht jaar lijdt aan cervicale dystonie.
Het voorbije weekend trok Marino Punk samen met Sabrine en Tristan door de straten van De Panne en Adinkerke en met zijn opvallende punkverschijning en de aanstekelijke muzikale nummers met zijn accordeon trok hij overal de aandacht. Elk optreden duurde tien tot twintig minuten met de bedoeling dat mensen vanuit hun kot of aan hun deur het optreden konden volgen.
“We zijn gestart aan de Markt, maar vermeden wel het centrum omdat we ons vooral wilden concentreren op wijken”, legt Sabrine uit. “We hebben doelbewust die keuze gemaakt omdat we echt wilden dat mensen op afstand konden luisteren en zodat wij op elk moment de sociale afstand konden bewaren.Na elk optreden gingen we rond met de pet of hoed en verzamelden zo donaties voor onze organisatie. Maar in eerste instantie wilden wel ook mensen laten genieten vanuit hun kot.”
Spontane stortingen
“In alle brievenbussen hebben we flyers gestopt, we hebben reclame gemaakt voor ons bier ‘Brein Fonds’ en intussen kregen we al heel wat aanvragen voor de geschenkverpakkingen van ons bier. Hier en daar hebben we op straat gedanst. Nu hopen we dat mensen spontaan een centje storten. Info over chronische pijnaandoening en over ons project vind je op de website van de UZA Foundation, waar je kunt doneren via https://www.uza.be/schenking?ptid=865 ”, besluit Sabrine.
Brein Storm wil het taboe verbreken rond chronische pijn bij kinderen en adolescenten omdat dit vooral bij jonge mensen op onbegrip stuit en het soms heel lang duurt voor er een diagnose wordt gesteld. Daarbij komen kinderen en adolescenten dikwijls ook nog in een isolement terecht omdat ze niet meer kunnen deelnemen aan het dagelijkse en sociale leven.
(MVO)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier