Global Breathing Day in Brugge geeft 500 euro aan Tejo Brugge

De gift werd met plezier in ontvangst genomen © gf
Redactie KW

De International Breathwork Foundation geeft 500 euro aan de organisatie Tejo Brugge die inzet op therapie voor jongeren.

Op 11 april werd een ademcirkel georganiseerd door ademcoaches uit Brugge, leden van International Breathwork Foundation. Dit twee uren durende event vond plaats in de Heilige Magdalena Kerk in Brugge en was een proevertje van bewust verbonden ademen. De opbrengst van de ademcirkel – 500 euro – werd geschonken aan Tejo Brugge.

Voordelen van bewuste ademhaling

Het is niet moeilijk of ingewikkeld om mensen van elke leeftijd zelfmanagement-vaardigheden aan te leren. De voordelen van slechts een paar minuten van bewuste ademhaling elke dag zijn bewezen en onbetwistbaar én ook jongeren kunnen er veel baat bij hebben. Bewust ademhalen biedt stressmanagementtools voor leerkrachten, ouders en leerlingen, het kalmeert en focust gedachten, verbetert zelfregulering en assertiviteit en verhoogt het gevoel van eigenwaarde.

De opbrengst van de Brugse breathing cirkel ging integraal naar TeJo. Daniëlle De Wilde (national representative IBF in België) en Maurits Delanote overhandigden de centen aan Danny Van De Velde en aan Nico Blontrock, van de Brugse Tejo-afdeling. Net als IBF functioneert TeJo dankzij de genereuze hulp van vrijwillige therapeuten en onthaalmedewerkers.

Er wordt een volgende Ademcirkel gepland op 20 september in de Heilige Magdalenakerk in Brugge van 18 tot 20 uur. Om op de hoogte gehouden te worden: zie de website van YOT. Meer informatie over dit internationaal project om jongeren te sensibiliseren en bij te dragen aan mentaal welzijn vind je vinden via de volgende link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier