Gezocht: goede thuis voor 23 konijnen

Gaëlle met een van de konijntjes. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor maar liefst 23 konijnen.

Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem is niet echt uitgerust voor de opvang van konijnen. “Maar deze dieren werden in beslag genomen of gevonden op straat. We willen hen niet in de steek laten”, aldus Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel. Wie een van de diertjes in huis wil nemen moet er rekening mee houden dat konijnen groepsdieren zijn.

Geen knuffels

“Het zijn ook niet zo maar knuffeldiertjes voor kleine kinderen”, waarschuwt Gaëlle. “Ze vragen redelijk wat verzorging. Je kan ze niet zomaar in een klein hok stoppen. De meeste zijn wel vrij tam en laten zich makkelijk aaien”, besluit ze.

Kan jij een of meerdere van deze onfortuinlijke konijnen een goede thuis bieden? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem rechtstreeks contact op met dierenasiel De Leiestreek.