“In totaal vangen we 75 kindjes op en hebben we 25 mensen in dienst”: 693.000 euro subsidie voor kinderopvang Nancy en Filip

Filip en Nancy aan de achterzijde van de aangekochte woning. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun van 693.000 euro toe voor de aankoop en duurzame verbouwing van het kinderdagverblijf Tuinkabouterhuisje in de Warandestraat in Ingelmunster.

Filip Verhulst en Nancy Goemaere van Het Tuinkabouterhuisje willen hun drie kinderdagverblijven samenbrengen in drie gebouwen waarvan de percelen aan elkaar grenzen. Twee van de drie gebouwen worden al gebruikt als kinderdagverblijf. Door de aankoop en de aanpassing van het bijkomende gebouw in de Warandestraat kan het kinderdagverblijf dat zich 500 meter verder bevindt bij de andere kinderdagverblijven voegen, met nog uitbreidingsmogelijkheid. Dit bestaande gebouw zal volledig worden gerenoveerd met achteraan een kleine uitbreiding. Zo’n 200 meter verder ligt een kleuter- en lagere school. “In totaal vangen we 75 kindjes op en hebben we 25 personeelsleden in dienst”, zegt Nancy.

1,1 miljoen euro

Het samenbrengen van de kinderdagverblijven biedt meer mogelijkheden om samen te werken en het sociaal contact tussen de kinderen te bevorderen. Door het groter geheel kan de drempel voor kwetsbare gezinnen verlaagd worden. Het Tuinkabouterhuisje werkt nauw samen met het plaatselijk lokaal loket en de Huizen van het Kind. In het gerenoveerde gebouw zal er plaats zijn voor de begeleiding van vier leefgroepen voor 44 kinderen. Er komt ook een keuken, gespreks- en personeelsruimte en een tuin met terras. De verbouwing zal duurzaam gebeuren, zeker op energetisch vlak. Er is aandacht voor klimaat en milieu via de keuze van materialen en technieken en ook op het vlak van de speelmogelijkheden voor de kinderen.

De kostprijs voor dit project wordt geraamd op 1,1 miljoen euro. Via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden kent Vlaams minister Hilde Crevits een investeringssteun toe van 693.000 euro. Het Tuinkabouterhuisje hoopt de werkzaamheden in het voorjaar 2025 af te hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier