Bram en Sanne houden van Bikschote: “We willen dit dorp voor geen geld ter wereld ruilen”

Bram Bruneel en Sanne Lemahieu samen met hun dochter Noor, Ode en Dille.©Robert Barthier RB
Bram Bruneel en Sanne Lemahieu samen met hun dochter Noor, Ode en Dille.©Robert Barthier RB
Redactie KW

Nog geen duizend inwoners, maar toch een dorp uit de duizend. Dat is Bikschote voor Bram Bruneel (37) en Sanne Lemahieu (31) en hun drie dochters Noor (11), Ode (9) en Dille (7) uit de Sint-Jansstraat. “We houden écht van dit dorp en zouden hier nooit meer weg willen”, vertelt het gezin.

Een bakker, slager of kruidenierszaak is er niet mer te vinden in het dorp, dat iets minder dan 600 inwoners telt. Maar toch zouden Bram Bruneel en Sanne Lemahieu er nooit meer weg willen. “We zijn beiden verknocht aan onze regio, de rustige mooie landelijke streek waar we geboren zijn. Ik in Bikschote en Bram in het naburige Lizerne”, vertelt Sanne, die haa echtgenoot leerde kennen dankzij haar oudste broer Jonas. “Zij gingen regelmatig samen op stap en zo leerden wij elkaar ook beter kennen en sloeg de vonk over.”

Ondertussen werd het gezin uitgebreid met drie dochters: Noor (11), Ode (9) en Dille (7). Ze zijn alle drie sportief aangelegd. “Ze turnen alle drie bij Turnkring Vlamertinge en Noor doet daar ook nog eens notenleer en piano bij. En om het nog mooier te maken, vinden hun trainingen of repetities allemaal op verschillende uren plaats. (lacht) Ze zijn ook lid van de KSA, dus kan je wel stellen dat we vaak onderweg zijn met hen”, vervolgt Sanne, die op het secretariaat van huisartsenpraktijk Vande Moortel-Meyvaert in Jonkershove werkt.

“We houden écht van Bikschote, een rustige landelijke gemeente waar iedereen iedereen kent en op feesten of minder blije momenten als een ketting aan elkaar hangt. Vooral de kermis, de rommelmarkt en onze basisschool ‘t Bikschooltje brengen de mensen bijeen. We zouden dit dorp van geen geld ter wereld willen ruilen voor een andere gemeente of stad. Zelf ben ik ook lid van de Gezinsbond”, besluit Sanne, die samen met haar man en dochters uitkijkt naar de zomer. “Als het mooi weer is, kunnen we in de weekends niet zonder onze barbecue”, lacht Bram, die werkt als zefstandige in sanitair en verwarming. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.