Gestolen juwelen ‘toiletbende’ gevonden, politie doet oproep om eigenaar te vinden

Redactie KW

De politie doet een oproep naar de rechtmatige eigenaar van juwelen, die gestolen werden door leden van een bende die bij kwetsbare personen binnen raakte met een ‘toiletlist’.

Politiezone Arro Ieper waarschuwde enkele weken geleden voor mensen die aanbellen om het toilet te gebruiken nu de horeca gesloten is. Ze viseerden vooral eenzame, oudere en kwetsbare personen en belden aan met een kind. Terwijl iemand het toilet gebruikt en de bewoner afgeleid wordt, proberen anderen de woning te betreden om diefstallen te plegen.

Ze richten zich vooral op geldbeugels en juwelen, zaken die snel te vinden zijn en makkelijk meegenomen kunnen worden. “Achteraf ontdekken de slachtoffers dat ze bestolen zijn en dat kan een grote indruk maken op hen”, klonk het toen bij de politie.

Oproep

Er waren meldingen van zulke diefstallen in de Ieperse stationsbuurt én in het dorpje Zuidschote, zo blijkt nu. De bende werd gearresteerd in de naburige politiezone Polder. Bij een huiszoeking werden juwelen aangetroffen en uit verhoor blijkt dat die gestolen zijn op het grondgebied van Zuidschote, een landelijk dorpje in Ieper dat enkele honderden inwoners telt.

“We doen nu een oproep naar de rechtmatige eigenaar”, aldus Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. De oproep werd onder meer verspreid via de Facebookpagina van de lokale wijkagente. “Gezien de kans bestaat dat de rechtmatige eigenaar niet actief is op sociale media, vragen wij aan onze volgers om te informeren in hun familie- of kennissenkring en om dit bericht te delen.”

Horloges, ketting en broche

De juwelenbuit bestaat uit horloges, een armband, halsketting en broche. Vermoedelijk zijn deze stukken afkomstig van een boerderij in Zuidschote, mogelijk uit een slaapkamer op de benedenverdieping.

De eigenaar kan contact opnemen met de politiediensten via 057/23.05.33, eline.koether@police.belgium.eu of een privébericht naar de Facebookpagina Wijkpolitie Boezinge – Zuidschote.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.