Gendarmerie Nationale wint schutterstreffen in Nieuwpoort

Er namen tien ploegen deel aan het schiettornooi waaronder Politie Westkust, Police Nationale, Police Municipale en Gendarmerie Nationale.
Redactie KW

Onlangs vond opnieuw het schutterstreffen Franco-Belge plaats in de schietstand van de Nieuwpoortse Wapensportkring. Er namen tien ploegen deel aan het schiettornooi waaronder Politie Westkust, Police Nationale, Police Municipale en Gendarmerie Nationale.

Voor de eerste maal nam een Franse ploeg – de Gendarmerie Nationale – de trofee mee naar huis. Er werden drie schietproeven georganiseerd en er werd met drie verschillende wapens gevuurd. De eerste proef werd afgelegd met een individueel wapen. De tweede en derde proef werden afgelegd met een collectief wapen. De ploegen konden maximaal 1.200 punten behalen.

De ploeg van de Gendarmerie Nationale won deze editie met een totaal van 1.135 punten gevolgd door de ploeg van Politiezone Westkust met 1.110 punten. De derde plaats ging naar Police Nationale met 1.024 punten. Individueel was de eerste plaats voor Dimitri Vandepoele (299 punten) van PZ Westkust. Hij haalde het voor Giovanni Coene (294 punten), eveneens van PZ Westkust en Amaury Fantasia (289 punten) van Police Municipale. Het schutterstreffen is ook een training tussen verschillende politiediensten die al jarenlang nauw samenwerken. De Westkust Shooting Club zorgde voor de logistieke ondersteuning.

(foto PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier