Gemeenteschool Hooglede wil 10.000 kilometer bewegen in januari

De leerkrachten van de gemeentelijke basisschool starten het nieuwe jaar met sportieve ambities.© JT
De leerkrachten van de gemeentelijke basisschool starten het nieuwe jaar met sportieve ambities.© JT
Redactie KW

In normale omstandigheden organiseert de gemeentelijke basisschool in november een Urban Trail doorheen een aantal bekende en minder bekende Hoogleedse gebouwen. Corona gooide ook hier roet in het eten en daarom besloten de leerkrachten om in januari een alternatief op poten te zetten.

“Door corona is het niet altijd even leuk om veel thuis te moeten zitten en weinig mensen te kunnen zien,” aldus leerkracht Griet Raes. “Iedereen leeft momenteel in zijn eigen bubbel. Daarom zochten we een leuke uitdaging die onze ouders, leerlingen en inwoners van Hooglede en omstreken kunnen aangaan. We zien het als een alternatief voor onze Urban Trail. We willen die golf van verbondenheid opnieuw de gemeente insturen door de januari-challenge ‘Samen voor 10 kilometer’. Het startschot werd gegeven op 1 januari. Het is de bedoeling om in totaal 10.000 kilometer te wandelen of te lopen tegen 31 januari.”

Alle informatie over de challenge en de uitleg hoe u zelf kunt deelnemen, is terug te vinden op de Facebookpagina ‘Urban trail – Hooglede’. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier