Gemeente zet meest verdienstelijke inwoners in de bloemetjes tijdens IchtegemInspireert-awards

De winnaars van de IchtegemInspireert-awards. © Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Elk jaar zet het lokaal bestuur van Ichtegem verdienstelijke inwoners in de bloemetjes met de IchtegemInspireert-awards. Inspirerende inwoners die, binnen verschillende domeinen, een voorbeeld zijn voor anderen, worden erdoor in de kijker geplaatst.

Op vrijdag 22 maart 2024 werden de awards voor de meest inspirerende prestaties van 2023 uitgereikt tijdens een feestelijke show.

De winnaars

Jeugdsporter: Febe Malfait. Deze 11-jarige atlete won in 2023 tijdens de provinciale kampioenschappen goud op zowel de meerkamp als de 3x600m.

Sportploeg: U16 SKE Girls. De ploeg werd provinciaal kampioen. Voor heel wat meisjes was dit kampioenschap ook het einde van het jeugdvoetbal.

Sportverdienste: Kyriani Sabbe. Kyriani is profvoetballer bij Club Brugge en maakt sedert november 2022 officieel deel uit van de A-kern.

Inspirerende vereniging: JH De Couveuse. Het jeugdhuis organiseert evenementen die jongeren van diverse achtergronden samenbrengen, ondersteunen en inspireren, met als focus het bevorderen van gemeenschapsvorming, culturele diversiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Inspirerende inwoner: Charlotte Tanghe. Charlotte is eigenaar van een co-housing project in Eernegem, een burgerinitiatief waar drie organisaties uit de bijzondere jeugdzorg mee hun schouders onder zetten. Charlotte zet dit project in de kijker om een bewustwording van kwetsbare jongeren te creëren en ook om anderen te inspireren.

De cultuurprijs werd uitgereikt aan Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden Eernegem, voor de jarenlange inzet in de ontwikkeling van (jong) lokaal muzikaal talent en het bijdragen aan een levendig gemeentelijk verenigingsleven. Zij ontvingen geen klassieke award, maar een kunstwerk. Dit jaar was dit van de hand van kalligrafisch kunstenaar Jan De Smedt.

Tot slot werd ook de Krak van Ichtegem, Bram Paepe in de bloemetjes gezet.

De avond werd gepresenteerd door Focus WTV-gezicht Bart Coopman en muzikaal opgeluisterd door The Almost Swinging Jazz Band.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier