“Een geloof en een levenswijze”: Eduard Kestens is de drijvende kracht achter de heksenschool in Diksmuide

Eduard Kestens: “Van heinde en ver komen mensen hier heling zoeken.” © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Eduard Kestens (72) is afkomstig van Oostende maar woont al enkele jaren in Diksmuide, waar hij in 2022 een heksenschool oprichtte. Neen, geen gezwaai met toverstokken of malle spreuken, geen toverdranken maar het leren over natuur en kruiden, een natuurreligie.

Eduard Kestens is onder de naam Donegal de hogepriester en drijvende kracht achter de school. Intussen is de heksenschool uitgebreid met andere esoterische, occulte en geloofsonderwerpen.

“Ik ben altijd al bezig geweest met het geloof want zonder geloof kan men het occulte niet doen, alles is met elkaar verbonden”; legt Eduard uit. “Waar hekserij voor staat, daar staan ook esoterie en het occulte voor. Dat gaat van kaartleggen, foto lezen, pendelen, handoplegging, huizen zuiveren, reiki, bloemen lezen, meditatie, kortom alle spiritisme met als bedoeling de mensen te helen, hen te helpen waar ze mee worstelen. Tegelijk wordt ook aangeleerd hoe men bijvoorbeeld een eigen natuurlijke zonnecrème kan maken. Ook numerologie, kleurenkennis, lezen van schilderijen en dergelijke, komen aan bod, verrassend en interessant.”

Wanneer het over geloof gaat, dan gaat het niet over één soort geloof maar over de verschillende soorten geloof die er bestaan. “Er moet in het geloof heel veel veranderen, mensen moeten veel beter geïnformeerd worden. Er is heel veel geloof verloren gegaan, we moeten heel dringend de basis terug vinden. Het geloof is veel te veel gecommercialiseerd geworden. Het pure, echte is er niet meer”, aldus Eduard.

Terug naar de basis

“In eender welk geloof moeten we terug naar de basis. Door niet te geloven geeft men een negatieve invloed die versterkend werkt en ook negatief op de ingesteldheid van de mensen gaat werken. Geloof kan helen, maar het moet dan wel in zijn pure vorm zijn. Als men gaat kijken naar de verschillende geloofsgemeenschappen, dan komt altijd en overal weer dezelfde basisregel voor: geen oorlog maar vrede, liefde, naastenliefde en delen met elkaar. Het is absoluut nodig dat mensen geloven!”

Wie zoals Eduard de verschillende technieken beheerst kan voor zijn medemensen heel wat bereiken. “Van heinde en ver komen mensen hier heling zoeken. Ik ben zo stilaan aan het zoeken naar een ruimte die ik aan een democratisch prijsje kan huren, waar lezingen kunnen worden gegeven. Hier in Diksmuide zelf, want ik heb geen vervoer. Het zou heel interessant zijn voor de mensen om info over diverse zaken te geven, om te spreken over het geloof en over andere zaken.”

“We zijn geen tovenaars of kwakzalvers, maar volgen de natuurreligie”

Temidden het interview krijgt Eduard telefoon. We horen hem vragen of de persoon aan de andere kant zijn verhaal met ons wil delen en blijkbaar wil die wel.

Dus hierbij de getuigenis van J. uit Aalst die anoniem wenst te getuigen over hoe de sessies bij Eduard hem geholpen hebben: “Ik werd met medisch pensioen gesteld doordat ik een ijzer in mijn arm had. Ik kon die niet bewegen zoals het hoorde, na een paar sessies bij Eduard kan ik weer tennissen.”

“Ook mijn vrouw die last had van hevige pijn in haar wang, is na één sessie al heel wat beter en zelf kampte ik met nog wat gezondheidsproblemen, die ondertussen al veel beter zijn. Wij zijn Eduard heel dankbaar voor de hulp die we van hem kregen. Hij is niet iemand die gaat rondbazuinen wat hij allemaal kan, maar hij doet het in alle eenvoud en dat siert hem.”

Alternatieve beurs

De man zou nog een hele tijd kunnen doorgaan over hoe goed hij wel geholpen werd en zo zijn er blijkbaar velen. “ Maar”, benadrukt Eduard nog eens, “zonder geloof zou het niet lukken. Geloof ligt aan de basis van alles, om het even welk geloof kan zoveel betekenen voor de mensen.”

Vorig jaar organiseerde Eduard voor de eerste keer een spirituele en alternatieve beurs in OC Walnes, meteen een groot succes. Ook dit jaar staat er weer een dergelijke beurs gepland in oktober. Eduard Kestens is te vinden in de IJzerlaan 26 in Diksmuide.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier