Geen Wieltjesprinses in Menen, wel Miss Sympathie Jenny Gonce

De laatste Wieltjesprinses Sofie Marey en haar eredames. © NICOLAS C
Redactie KW

Wie wordt de 50ste Wieltjesprinses? Voor het antwoord op die vraag moeten de Menenaars nog een jaartje extra geduld oefenen. De voorbije weken haakten de kandidates voor de titel van gouden Wieltjesprinses één na één af.

Voor het grote publiek zijn de Wieltjesfeesten traditioneel de allereerste kennismaking met de nieuwe Wieltjesprinses of stadsambassadrice, zoals de winnares de laatste 20 jaar door het leven gaat. Dat zou dit jaar niet anders zijn tijdens het feestweekend van 3, 4 en 5 september.

Voor deze jubileumeditie werd besloten om terug te keren naar de roots en op 28 augustus opnieuw de titel van Wieltjesprinses toe te kennen. “Vorig jaar stak de coronapandemie een stokje voor deze jubileumeditie en ook dit jaar voelen we ons genoodzaakt om de verkiezing nog een jaartje uit te stellen”, zegt schepen van Evenementen Herman Ponnet.

Toen was er nog maar één …

Alle coronabeperkingen en moeilijke voorbereidingen ten spijt kondigde de strijd om het kroontje van de 50ste Wieltjesprinses zich nochtans veelbelovend aan. Aanvankelijk stelden vijf Meense jongedames zich kandidaat. Maar op twee weken van de verkiezingsshow moet schepen Ponnet tot zijn grote spijt vaststellen dat er nog slechts één deelnemer overgebleven is.

“De ene na de andere kandidate haakte om uiteenlopende redenen af. Het is blijkbaar nog steeds een uitdaging voor alles en iedereen om in deze coronatijden planning en engagementen juist in te schatten. Maar we tonen zeker begrip: het blijft voor iedereen tot op vandaag nog steeds een vervelende situatie.”

“Daarom dat we de jubileumeditie van onze Wieltjesprinsesverkiezing opnieuw een jaartje uitstellen. We hopen dat zowel onze kandidates als onze diensten die editie wel in normale omstandigheden kunnen voorbereiden.”

Blijk van waardering

De enige overgebleven kandidate voor de Wieltjesprinsesverkiezing is Jenny Gonce. Zij blijft gelukkig niet met lege handen staan, maar ziet haar engagement alsnog beloond. “Als blijk van waardering benoemen we Jenny Gonce tot ‘Miss Sympathie Stad Menen 2021’.”

“Zij zal namens de Stad Menen aanwezig zijn op officiële plechtigheden. We schenken haar op de komende Wieltjesfeesten ook een waarderingspakket”, besluit schepen Ponnet. (CBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier