Frederik Dejonghe van SV Moorsele hangt na dit seizoen de voetbalschoenen aan de haak

Frederik Dejonghe: “Ik heb me altijd goed geamuseerd. Wevelgem, Geluwe en Moorsele zijn warme clubs.” © VDB / Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Frederik Dejonghe hangt na dit seizoen de voetbalschoenen aan de haak. “Het is goed geweest”, zegt de 31-jarige aanvaller van SV Moorsele. Hij hoopt dat hij afscheid kan nemen met een eindrondeticket voor zijn club.

Frederik Dejonghe – Fré voor de vrienden – heeft er een mooie voetballoopbaan op zitten. Die begon bij SV Wevelgem City, waar hij al vlug in de eerste ploeg stond. “Ik was pas zestien”, vertelt de Wevelgemnaar. “Dat was in eerste provinciale. Lang heb ik niet kunnen genieten van voetballen in de hoogste provinciale reeks: door een maatregel van de bond werd Wevelgem naar derde provinciale verwezen. In die reeks mocht ik mijn eerste titel vieren. Daarna trok ik voor vier seizoenen naar Geluwe. Met de wit-zwarten mocht ik er van een tweede titel proeven. Daarna ging ik opnieuw naar Wevelgem, en nu ben ik aan mijn eerste seizoen bij Moorsele bezig.”

En het zal ook zijn laatste seizoen zijn. “Ik word dit jaar 32 en heb het gevoel dat ik niet meer dezelfde motivatie kan opbrengen als vroeger”, zegt Dejonghe. “En niet onbelangrijk: we verwachten ons tweede kindje. Of het na een meisje deze keer een voetballer wordt, weten we zelf nog niet. We willen ons laten verrassen. Moorsele trekt wel aan mijn mouw om er nog een seizoen bij te doen, maar mijn besluit staat vast. Het is goed geweest, ik kan straks tevreden terugblikken.”

“Hopelijk kan ik in schoonheid afscheid nemen van Moorsele en het voetbal. Een passend afscheidsgeschenk in de vorm van een eindrondeticket, daarvoor zou ik mijn neus niet optrekken. Maar dan zullen we wel beter moeten doen dan vorige speeldag, toen we op Lendelede op een 6-1 nederlaag werden getrakteerd.” Dejonghe bracht in die match zijn ploeg zowaar op voorsprong.

Geen jaar te veel

Frederik Dejonghe was en is nog altijd een stijlrijke voetballer, die nergens voor problemen zorgde. “Mijn mooiste herinneringen? Uiteraard de twee titels, met Wevelgem en Geluwe. Maar gelijk waar ik speelde heb ik me altijd goed geamuseerd. Wevelgem, Geluwe en Moorsele zijn warme clubs, die ik in mijn hart zal meedragen. Of ik het voetbal niet zal missen? Mogelijk wel, maar een mens moet soms kunnen loslaten. En liever stoppen in schoonheid, dan het jaar te veel.”

Zondag 10 maart om 15 uur: SV Moorsele SC Zonnebeke. (FW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier