Freddy Decoo ontwerpt zoektocht ‘Oostende in kleur’

Het stadhuis is een aandachtspunt in de door Freddy Decoo opgestelde zomerzoektocht van Cultuursmakers. © DD
Redactie KW

Geboren en getogen Oostendenaar Freddy Decoo stelde de vragen en het parcours op van de wandelzoektocht ‘Oostende in kleur’ van Cultuursmakers.

Cultuursmakers stelt jaarlijks een zomerse wandelzoektocht samen. Naar aanleiding van het lopende Ensorjaar sprak deze vereniging hun plaatselijke voorzitter Freddy Decoo aan om in zijn geboortestad Oostende de culturele zoektocht van de bijna voorbije zomer samen te stellen.

“Onderweg treft men veel toeristische trekpleisters”

“Mijn opleiding als apotheker houdt geen verband met geschiedenis of aardrijkskunde, maar deze vakgebieden sluiten wel aan bij mijn interesseveld. Ze komen goed van pas om een culturele zoektocht te maken. Ook door zelf veel op te zoeken, leerde ik veel bij over de bezienswaardigheden in de Stad aan Zee. Eerder maakte ik een stadswandeling over Leopold II en over de Oosteroever. Dat smaakte naar meer.”

Oude stadscentrum

“Het parcours voor de wandelzoektocht Oostende in kleur strekt zich voornamelijk uit over het oude stadscentrum tussen de Van Iseghem-, Leopold II-, Vindictivelaan en de Visserskaai. Ook de wijk Oud Hospitaal ontbreekt niet. Onderweg treffen de deelnemers veel toeristische trekpleisters: de Graaf de Smet de Naeyerbrug, het oorlogsmonument aan het 3de en 23ste Linieregimentsplein, de Peperbusse, de Vistrap, het stadsmuseum, de Engelse kerk, de Sint-Jozefskerk, de Kunstacademie en het Conservatorium, de Mercator, de Amandine, de struikelstenen voor gedeporteerde Joden bij het Atheneum… Onvermijdelijk vormen Ensor en Leopold II aandachtspunten. Niet enkel de 30 vragen, ook de 10 fotovragen opstellen, behoorde tot mijn takenpakket. In totaal is de lusvormige wandelzoektocht Oostende in kleur vijf km lang. De wandeling duurt een drietal uur. Het station vormt het vertrek- en eindpunt. De antwoorden zijn altijd ter plaatse te vinden. De begeleidende brochure is te koop in het bureau van Toerisme Oostende, De Pottery (James Ensorgalerij) en IJslandvaarder Amandine (enkel in het weekend). Deelnemen kan tot 30 september”, aldus nog Freddy Decoo. (BVO)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier