Frauke Naessens fotografeert gezinsgeluk met Studio Juline: “Al van jongs af aan passie voor fotografie”

Haar vier maanden oude dochtertje Juline was de laatste push die Frauke nodig had om haar dromen achterna te jagen. © gf
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Frauke Naessens uit Ingooigem is onlangs haar eigen zaak begonnen: Studio Juline. Haar shoots focussen vooral op ‘gezinsgeluk’. Daarmee wil ze anderen helpen om mooie herinneringen op beeld vast te leggen.

“De fotografie-kriebel heeft er altijd al in gezeten. Mijn eerste camera kocht ik toen ik nog maar 14 jaar was. Ik was toen al gepassioneerd door fotografie. Natuurlijk was ik op dat moment nog te jong om een opleiding te volgen, maar het was slechts een kwestie van tijd vooraleer ik fotografie op professioneel niveau zou doen”, lacht Frauke.

“Ik heb de camera op mezelf leren ontdekken. Ondertussen volgde ik wel al een basisopleiding fotografie via fotografieploeg.nl. Daar leerde ik onder andere over compositie, kennis over het fototoestel en nabewerking van foto’s. Ik kon de informatie volledig op eigen tempo verwerken met een jaar begeleiding van een docent.”

Studio Juline

“Studio Juline is nog maar sinds kort van start gegaan. Ik ben nog volop bezig met het opbouwen van mijn portfolio. Je kan mij al op verschillende sociale media platformen terugvinden onder @studio.juline. Binnenkort lanceer ik ook mijn eigen website www.studiojuline.be. Deze is nu nog in de opbouw, maar ik verwacht dat hij eind april klaar zal zijn.”

Voorlopig heeft Frauke nog geen eigen studio, maar daar droomt ze wel al. “Nu fotografeer ik in de buitenlucht, of bij mijn klanten thuis. Dat is een beetje afhankelijk van de soort shoot. Een eigen studio staat op mijn lijstje met dromen, dus wie weet komt het er ooit van”, knipoogt Frauke.

Dochtertje

Samen met haar partner Bert Goessens heeft Frauke een dochtertje Juline, die nog maar net vier maanden oud is. “Zij was de laatste push die ik nog nodig had om mijn dromen achterna te jagen. Door haar heb ik de beslissing genomen om mijn passie voor fotografie waar te maken”, legt Frauke uit.

De shoots die Frauke organiseert, staan helemaal in thema van ‘gezinsgeluk’, van de zwangerschap tot bepaalde mijlpalen in het leven. “Ik fotografeer onder andere newborns, verlovingen en communies. Er staan dus vaak jonge gezinnen voor mijn lens, maar ook grootouders met hun (klein)kinderen zijn zeker welkom. Ik merk zelf hoe belangrijk het is om foto’s te hebben van alles wat momenteel in ons leven gebeurt. Daarom wil ik graag anderen helpen om dezelfde mooie herinneringen op beeld vast te leggen.”

Wil je zelf graag een fotoshoot inplannen? Meer informatie via info@studiojuline.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier