Een filmpje op sociale media, waarbij een man liefst 87 kilometer per uur rijdt met op het eerste zicht een elektrisch aangedreven fiets, is opgehelderd. In de bewuste video is te zien hoe hij op de Rijksweg in Roeselare, ter hoogte van de sportzaak Sportline en Top Motors, een vrachtwagen inhaalt terwijl hij erg vlot rondjes trapt.

De bestuurder in kwestie zag het artikel op deze site voorbij komen en besloot zelf de politie te contacteren. "Hij was danig geschrokken van de vele reacties en wil zijn situatie verduidelijken", zegt Carl Vyncke van de politiezone Riho. "De man bestuurt een elektrische motorfiets die een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur kan halen. Het voertuig is in Duitsland ingeschreven en staat daar als motorfiets gecatalogiseerd. Mocht de motorfiets in België ingeschreven worden, dan valt die onder de categorie 'speedelec' en mag hij eigenlijk niet de weg op. In Duitsland ligt dat anders. De zoon van de bestuurder schreef de elektrische motorfiets op zijn naam in en zijn vader mag die zo perfect bij ons gebruiken. In theorie mag hij er zelfs de autosnelweg mee op."

Voor de politiezone Riho is dit type voertuig ook compleet nieuw. "Dit hele verhaal heeft ons veel bijgeleerd", glimlacht Carl Vyncke. "Maar mochten we de chauffeur morgen aan de kant zetten, dan is hij perfect in orde. Zolang hij de verkeersregels respecteert, natuurlijk. Iets wat hij ook heeft beloofd te doen. Maar dit is en blijft een complexe kwestie."

Op diezelfde Rijksweg raakte gisteren nog een fietser zwaargewond toen hij de weg wilde dwarsen.

Een filmpje op sociale media, waarbij een man liefst 87 kilometer per uur rijdt met op het eerste zicht een elektrisch aangedreven fiets, is opgehelderd. In de bewuste video is te zien hoe hij op de Rijksweg in Roeselare, ter hoogte van de sportzaak Sportline en Top Motors, een vrachtwagen inhaalt terwijl hij erg vlot rondjes trapt.De bestuurder in kwestie zag het artikel op deze site voorbij komen en besloot zelf de politie te contacteren. "Hij was danig geschrokken van de vele reacties en wil zijn situatie verduidelijken", zegt Carl Vyncke van de politiezone Riho. "De man bestuurt een elektrische motorfiets die een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur kan halen. Het voertuig is in Duitsland ingeschreven en staat daar als motorfiets gecatalogiseerd. Mocht de motorfiets in België ingeschreven worden, dan valt die onder de categorie 'speedelec' en mag hij eigenlijk niet de weg op. In Duitsland ligt dat anders. De zoon van de bestuurder schreef de elektrische motorfiets op zijn naam in en zijn vader mag die zo perfect bij ons gebruiken. In theorie mag hij er zelfs de autosnelweg mee op."Voor de politiezone Riho is dit type voertuig ook compleet nieuw. "Dit hele verhaal heeft ons veel bijgeleerd", glimlacht Carl Vyncke. "Maar mochten we de chauffeur morgen aan de kant zetten, dan is hij perfect in orde. Zolang hij de verkeersregels respecteert, natuurlijk. Iets wat hij ook heeft beloofd te doen. Maar dit is en blijft een complexe kwestie."Op diezelfde Rijksweg raakte gisteren nog een fietser zwaargewond toen hij de weg wilde dwarsen.