Weer fietser zwaargewond na ongeval op gevaarlijk kruispunt in Rumbeke

Een fietser raakte vanmiddag zwaargewond. © BF
Redactie KW

Op het kruispunt van de Koestraat met de Rijksweg in Rumbeke gebeurde er zondagmiddag omstreeks 16.30 uur opnieuw een zwaar ongeval.

Enkele maanden nadat Rumbekenaar Geert Vermander op 65-jarige leeftijd aangereden werd en aan zijn verwondingen overleed, is er zondagmiddag opnieuw een zwaar ongeval met een fietser gebeurd op het kruispunt van de Koestraat met de Rijksweg. Fietser R.D. uit Roeselare wou er de weg oversteken, maar werd daarbij aangereden door een wagen (29-jarige M.R. uit Ledegem) komende vanuit Roeselare. De 66-jarige fietser geraakte zwaargewond. De hulpdiensten waaronder het MUG-team snelden ter plaatse. De fietser werd gewond overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare. Het slachtoffer is buiten levensgevaar.

De voorbije twee jaar gebeurden er op het kruispunt al twee dodelijke ongevallen met fietsers. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant er verschillende ingrepen. Fietsers zullen er niet meer kunnen oversteken en de maximumsnelheid wordt verlaagd. Beide rijrichtingen op de Rijksweg worden ook afgescheiden met betonblokken.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten