Ferm Ruddervoorde viert haar eeuwfeest

Ferm Ruddervoorde is trots op hun 100-jarig bestaan. © GST
Redactie KW

Wat op 16 september 1921 begon als de Boerinnenbond wordt nu 100 jaar later gevierd onder de naam Ferm. De Ruddervoordse afdeling bestaat 100 jaar en met een academische zitting werd dit eeuwfeest, in aanwezigheid van nationaal voorzitter Nic Van Gool, recent gevierd.

Het was eerwaarde heer Vanthuyne, gesteund door Christine de Meester de Betzenbroeck (barones Pecsteen), die de drijvende kracht was van het ontstaan van de Ruddervoordse afdeling. De barones werd ook de eerste voorzitter. Ze werd in 1940 opgevolgd door Maria Deneweth en in 1960 werd Maria Naeyaert de nieuwe voorzitster van de Boerinnenbond. Later kwamen Yvonne Cornelis, Lisette Vandeputten en Ann Bonne aan het hoofd van de Ruddervoordse vereniging. In 2019 neemt Karin Sabbe de taak van voorzitster op zich

De Boerinnenbond was een vereniging voor vrouwen uit de land- en tuinbouw en werd destijds opgericht om de boerin of tuinierster een andere kijk op het leven te geven en andere inzichten waardoor de leden hun horizonten voor zowel hun bedrijf als hun gezin konden verruimen.

Mensen samenbrengen

“Vandaag zijn er nog weinig bedrijven waar de boer en de boerin samen op het bedrijf werken, een van de twee gaat veelal buitenhuis werken. Onze leden leven niet meer zoveel in hun eigen wereld; we hebben onze werking aan die evolutie aangepast.”

“Wij als Ferm Ruddervoorde proberen nu vooral contacten te leggen, door mensen samen te brengen, in de sport maar ook bij het bloemschikken, kooklessen en uitstappen”, besluit een trotse voorzitster Karin Sabbe. De bestuursleden kregen een cheque aangeboden van Ferm Nationaal om allemaal samen eens iets te gaan drinken. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.