Fans laten logo van KV Oostende tatoeëren voor goede doel bij opening tattooshop Cirusso Art: “Twee vliegen in één klap”

Fans van KV Oostende konden bij tattooshop ‘Cirusso Art’ voor amper 20 euro een tatoeage laten zetten van hun favoriete voetbalclub. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Fans van KV Oostende konden op zaterdag en zondag terecht in de nieuwe tattooshop ‘Cirusso Art’ in Oostende. De fans konden er voor amper 20 euro een tatoeage laten zetten van hun favoriete voetbalclub. De opbrengst gaat naar het kinderziekenhuis van AZ Oostende. “We wilden de opening van onze nieuwe vestiging koppelen aan een goed doel”, zegt merkeigenaar Cirio Wassenhove (25).

Begin maart opende ‘Cirusso Art’ een nieuwe vestiging in de Alfons Pieterslaan in Oostende, de twaalfde ondertussen. Het openingsweekend vond plaats op 23 en 24 maart. “En hoe kan je dat beter vieren dan met tatoeages van KV Oostende als je een vestiging opent in de badstad”, vraagt Cirio zich af. “Dus hebben we dat gedaan. Wie dat wou, kon het logo van de club laten plaatsen voor amper 20 euro. Zaterdag kwamen zo al ruim dertig mensen langs. Ook op zondag was er veel interesse.”

Unieke kans

Een van hen was Robby Callemin (29) uit Oostende. “Een unieke kans om voor weinig geld een tatoeage van KV Oostende te laten plaatsen”, vertelt Tommy. “En bovendien steun ik zo meteen ook het goede doel. Twee vliegen in één klap. Een maat voor niets? KV Oostende zal zich hoe dan ook weten te redden. Onze club blijft gegarandeerd bestaan. En anders is het een mooi aandenken. Ik ben al van jongs af aan supporter van KV Oostende. Blijven bestaan of niet: Oostende verdient een plaats op mijn lichaam.”

Ook enkele spelers van de voetbalclub zakten naar de tattooshop af: het ging om Jonas Vynck, Leandro Wauters en Siebe Wylin. “Het kwam nog niet veel voor dat tattooshops en een voetbalclub zich samen inzetten voor het goede doel”, stelt Vynck. “Ook ik heb me er eentje laten zetten. Ik verschiet ervan hoeveel mensen effectief een tatoeage van de club laten plaatsen. Dat is een grote stap. Het logo van KVO staat immers voor eeuwig op je lichaam. We gaan ervoor zorgen dat mensen dat niet voor iets hebben gedaan. KVO moet blijven bestaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier