Extra dag Wieltjesfeesten? Het zit eraan te komen

De Wieltjesfeesten mogen de jongste jaren opnieuw heel wat meer volk verwelkomen. © Nicolas Verhaeghe
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vieren de Menenaars weldra de Wieltjesfeesten drie dagen in plaats van ‘maar’ twee? Als het van het stadsbestuur afhangt, alvast wel. Het schepencollege keurde de extra dag feestvieren goed.

Lang leek het erop alsof de Wieltjesfeesten, de jaarlijkse stadsfeesten die traditiegewijs het eerste weekend van september plaatsvinden, gedoemd waren om te verdwijnen. Een terugval in het aantal bezoekers, standjes en activiteiten maakten het voor de organisatie alles behalve eenvoudig. Twee jaar geleden kwam er echter een kantelpunt en de editie van dit jaar kon rekenen op een volle binnenstand. De optredens van kleppers zoals Like Me, zorgden er zelfs voor dat het op de Grote Markt koppen lopen was, net zoals de recordedities van weleer.

Meer dan voldoende redenen dus voor schepen van Feestelijkheden Herman Ponnet (SP.A) om een versnelling hoger te schakelen. “Laat ons vooral nog niet vooruitlopen op de zaken en gebruik maken van het woord ‘waarschijnlijk'”, licht hij de extra dag Wieltjesfeesten voorzichtig toe. “We waren niet blind voor het succes van dit jaar en we hoorden ook vanuit verschillende hoeken dat de frisse wind doorheen de organisatie werd gesmaakt. De Wieltjesfeesten hadden nood aan die vernieuwing, wie niet evolueert is gedoemd te verdwijnen. Arne Vercamer, een van onze medewerkers, werkt op dit ogenblik een concreet voorstel uit. Het idee is om ook op zondag nog wat activiteiten te gaan voorzien, alleen moet ook het financiële plaatje volledig kloppen. Er is dus nog niets beslist en er is al helemaal niets definitief maar het ziet er wel allemaal erg goed uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier