Ex-Miss België Kedist Deltour zit op een roze wolk: “Zó verliefd”

Kedist deelde het goeie nieuws via haar sociale media. © Instagram Kedist Deltour
Bert Vanden Berghe

Kedist Deltour, Miss België 2021, is mama geworden van Lasana. Na een pittige zwangerschap mochten zij en haar verloofde – MMA-fighter Keita Losene – hun zoontje verwelkomen. “Hij is om op te eten!”, klinkt het enthousiast.

“Welkom, lieve Lasana, zo prachtig en klein, bij je mama die er altijd voor jou zal zijn. Bij je papa die strijdt, met kracht en met moed. Een klein wonder in onze armen begroet.” Met deze hartverwarmende boodschap kondigde Kedist Deltour afgelopen weekend aan dat ze mama was geworden van een zoontje: Lasana. Ondertussen is de ex-Miss België alweer thuis en stelt het gezin het goed.

“Normaal zou hij vandaag (12 september, red.) geboren worden, maar de natuur besliste er anders over”, vertelt Kedist. “Dat kwam overigens heel goed uit, want we hadden wat stress omdat mijn verloofde de 17de vertrekt voor een belangrijke wedstrijd.” Kedist is immers samen met Keita ‘Black Panther’ Losene uit Harelbeke, die als professionele MMA-fighter aan een stevige carrière timmert. “Voor hem is het wat aanpassen, want in zijn voorbereiding is hij op dieet en moet hij goed slapen. Maar het lukt aardig. Straks is hij een week niet thuis, maar in het ziekenhuis lukte het mij ook.”

Kedist tijdens een rode loper-event twee jaar geleden.
Kedist tijdens een rode loper-event twee jaar geleden. © BELGA

Het koppel kwam overeen dat Keita bij een jongen de naam mag kiezen, en hij stelde ‘Lasana’ voor. “Het was ook de naam van zijn Afrikaanse opa waar hij een heel goeie band mee had en die intussen overleden is.”

Google leert ons dat de naam afstamt van de West-Afrikaanse Mandinka-cultuur, en het ‘zoet als honing’ betekent. Er wordt verwacht van mensen die de naam hebben dat ze positiviteit uitstralen.

Kedist zelf stelt het goed. “Ik had het eerlijk gezegd erger verwacht. De bevalling zelf heeft een kwartier geduurd. De eerste vijf maanden van mijn zwangerschap ben ik heel ziek geweest, en ook op het laatste slaap je niet zo goed meer en heb je veel te warm. Nu is dat helemaal anders. Maar ik besef het nog niet zo goed. Ik ben echt verliefd op die baby, niet normaal”, lacht Kedist. “Hij is ook gewoon zó cute, om op te eten!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier