EK-dorp in Ingelmunster in amper tien minuten uitverkocht: vrijdag met 1.000 supporters op het Marktplein

Een bomvol marktplein zullen we niet zien, maar vrijdag moet het toch gezellig - en coronaveilig - druk worden in Ingelmunster.© FODI
Een bomvol marktplein zullen we niet zien, maar vrijdag moet het toch gezellig - en coronaveilig - druk worden in Ingelmunster.© FODI
Philippe Verhaest

Nu de Rode Duivels de kwartfinale hebben bereikt, schiet ook in Ingelmunster het in de regio stilaan legendarische EK-dorp weer uit de grond. Mét succes, want in amper tien minuten waren de 1.000 gratis plaatsen de deur uit.

Ook in Ingelmunster wordt er vanaf vrijdag in open lucht voor onze Rode Duivels gesupporterd. Sinds 2014 wordt er bij elk groot tornooi een EK- of WK-dorp op het Marktplein in elkaar gebokst en de bijhorende feestjes zijn tot ver buiten de gemeentegrenzen een begrip geworden.

“We wilden dit Europees kampioenschap dan ook niet zomaar laten passeren”, zegt burgemeester Kurt Windels (De Brug). “Nu onze voetbalhelden de kwartfinale bereikt hebben, geven we opnieuw vol gas.”

Bubbels van zes mensen

Al gelden er uiteraard enkele beperkingen. Zo moet iedereen, in bubbels van maximaal zes mensen, aan tafel plaatsnemen en geldt er een mondmaskerplicht, behalve wanneer je neerzit. Roken is verboden en eigen drank meebrengen is niet toegelaten. De bar ter plekke wordt uitgebaat door Chiro Jefri.

“We zullen er alles aan doen om het feest op een coronaveilige manier te laten doorgaan én veel sfeer te garanderen”

Vooraf reserveren is eveneens een vereiste, maar dat hield de Ingelmunsternaar niet tegen om er bij te willen zijn: maandagavond gingen de 1.000 gratis zitjes in amper tien minuten de deur uit. “Een gigantisch succes. Dit zijn Tomorrowland-toestanden”, glimlacht de burgemeester. “We zullen er dan ook alles aan doen om het feest op een coronaveilige manier te laten doorgaan én veel sfeer te garanderen.”

“Ik ben vooral blij voor de Ingelmunsternaren, deze stormloop bewijst dat mensen nood hebben aan dergelijke evenementen. We hopen dat we na vrijdag nog twee dergelijke feestjes mogen organiseren en onze Rode Duivels op 11 juli Europees kampioen zien worden.”

Alle informatie en inschrijven voor een eventuele (halve) finale: klik hier .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.