“Eindigen met ijsje voor baasje en viervoeter”: Ambachtelijke ijsatelier Ateljee 5 pakt opnieuw uit met hondenwandeling

Zaakvoerder Stein Berten van Ateljee 5 organiseert de eerste Wiggle-Waggle hondenwandeling in en rond de St.-Sixtusbossen. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Ateljee 5 in Westvleteren organiseert opnieuw een Wiggle-Waggle hondenwandeling in en rond de St.-Sixtusbossen met leuke opdrachtjes voor de honden en hun baasjes. Viervoeters en hun baasjes zijn welkom op zaterdag 27 en zondag 28 april en woensdag 1 mei.

Bij het ambachtelijke ijsatelier Ateljee 5 uit Westvleteren worden ijsjes geserveerd voor mens en dier. Zaakvoerder Stein Berten biedt namelijk ook vegan hondenijsjes #dogsnice aan. “De hondenwandeling is tot stand gekomen door de ontwikkeling van een hondenijsje in samenwerking met Hogeschool Vives. Wij hebben zelf twee kooikerhondjes en die lusten ook graag een ijsje, vandaar kwam het idee om een ijsje te ontwikkelen”, vertelt Stein Berten, zaakvoerder Ateljee 5. Het hondenijs is het eerste vegan hondenijsje op de markt en is bereid op basis van verse pompoen en bevat 170ml ijs. Het hondenijsje werd ontwikkeld door vijf studenten van de Hogeschool Vives Roeselare en zaakvoerder Stein Berten.

Interactieve wandeling

De eerste hondenwandeling werd vorig jaar georganiseerd en dat werd onmiddellijk een succes. “Vorig jaar hadden we bij de eerste editie 420 deelnemers, mede dankzij het mooie weer en het bosrijke parcours. Met deze interactieve wandeling willen wij een alternatief aanbieden in de streek voor de talrijke hondeneigenaars om er een leuke en verrassende uitstap van te maken en de trip te eindigen met een ijsje voor zowel de hond als het baasje.”

De wandeling is voor iedereen toegankelijk, je hoeft niet per se een hond te hebben. ⁠Er is een parcours van 9 km dat uitgestippeld is in en rond de St.-Sixtusbossen met voornamelijk bospaden en landwegen. Een tweede parcours is korter, dat is 4 km, langs de openbare weg en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen.”

Animatie

Deelnemen kost 9 euro per deelnemer. “⁠Er is een vrije start voorzien tussen 13 en 15 uur. Na de wandeling trakteren we iedere deelnemer op een gratis koffie en een schepijsje, de hond krijgt een hondenijsje. Door onze talrijke sponsors wordt er de dag zelf ook randanimatie voorzien”, aldus Stein. “Inschrijven vooraf is niet verplicht, de eerste 300 vooraf ingeschrevenen ontvangen wel een goed gevulde goodiebag.” (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier