Een verjaardagsboeket van Wim voor majestueuze Ann

“Ik hou écht heel veel van bloemen. Dankjewel Wim,” glundert Ann. © mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

De slingers met ‘Happy Birthday’ sieren de leefruimte als we basketspeelster Ann Wauters (41) een prachtig herfstboeket schenken. Met de groeten van Wim die haar een topvrouw vindt. En de bewondering is wederzijds…

Het was tijdens een koffiepauze in het Rad van Fortuin dat prijzenstem Wim Opbrouck aan de klap raakte met Ann Wauters. “Jawel, het Rad van Fortuin, ik was er te gast als letterzetter”, lacht Ann. “Waarom niet?, dacht ik toen ik de vraag kreeg. Soms moet je dingen doen buiten je comfortzone.”

“Er was meteen een klik met Wim. Hij is een superwarme, amicale man. Wat een zalige stem heeft hij ook. Al gauw wisselden we lekkere adresjes in mijn thuisstreek Bellegem uit.”

“Iedereen houdt van Wim. En al zeker van zijn zalige stem”

“Door mijn vele jaren in het buitenland ben ik niet echt thuis in het BV-landschap. Ik heb Wim nooit live aan het werk gezien, in theater noch met De Dolfijntjes. Maar ik kreeg de dvd-reeksen van Het Eiland en zo wel eens cadeau met kerst. Het was altijd leuk om dan in het buitenland van die Vlaamse reeksen te genieten.”

“Een positieve ervaring dus met televisie maar ik wil vooral mensen inspireren met mijn keynotes rond teamwork en concrete projecten mee helpen uitwerken naar jongeren toe, met sport als verbindend middel. Of waarin vrouwen kansen krijgen in de sportwereld.” (mlt)

Leuk Wikipedia-detail: Ann Wauters werd vijfmaal verkozen tot Europese basketbalspeelster van het jaar. De jury is samengesteld door La Gazzetta dello Sport, de alomgekende roze Italiaanse krant. Toeval bestaat niet.

Beste Ann,

Majestueus en met een lenige behendigheid danste je over het veld. Recht naar de ring met de perfecte dribbel, de juiste assist, hier en daar een fake-pass om vervolgens hard te dunken. Zo zag ik je over de hele wereld spelen. Weliswaar nooit live, altijd op het kleine scherm. We hebben elkaar kort ontmoet achter de schermen van een tv-programma waar we tetterden en koffietjes dronken alsof we elkaar al honderd jaar kenden. Mijn bewondering voor jou is groot. Om dat je groots bent in het winnen en groots in het dragen van het verlies. Dat maakt jou tot een natuurlijke leidster. Iemand die met een groot hart jonge sportvrouwen (en mannen) inspireert. Olympisch verliezen is het meest ongenadige vanwege die ellendige interval van vier jaar. Dat moet je kunnen incasseren en dat deed jij met opgeheven hoofd en rechte rug.

Roze is toch ook een beetje jouw kleur Ann? Ik hoop dat er in het boeket een vleugje roze te vinden is.

Voor jou en je gezin alle goeds.

Driepunter!

Wim.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.