“Een buitengewone eer voor onze dansschool”: Pro Danza naar Zweden voor het Europees Kampioenschap Stage Dance

Pro Danza, de wedstrijddansers van de dansafdeling van Body Fit in Poperinge, werden geselecteerd voor deelname aan het Europees Kampioenschap Stage Dance in Zweden. © Body Fit
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Pro Danza, de wedstrijddansers van de dansafdeling van Body Fit in Poperinge, werden geselecteerd voor deelname aan het Europees Kampioenschap Stage Dance in Zweden. Ze werden geselecteerd door Danssport Vlaanderen, de unisportfederatie voor dans in Vlaanderen, erkend door Sport Vlaanderen. Het kampioenschap staat gepland op 13 en 14 april 2024.

“De selectie voor het EK kwam als een verrassing voor ons, aangezien dit niet ons primaire doel was. Het is een buitengewone eer voor onze dansschool,” aldus Ilse Devos, één van de dansdocenten van Pro Danza. De geselecteerde groep bestaat uit 24 getalenteerde dansers in de leeftijd van 12 tot 27 jaar.

“De uitdagingen op logistiek en organisatorisch vlak zijn niet te onderschatten, gezien de korte tijdspanne tot het evenement op 13 april. Toch zijn we vastbesloten om deze kans met beide handen aan te grijpen. Met een sterke teamgeest onder de dansers en dansdocenten van Pro Danza zijn we klaar om Poperinge te vertegenwoordigen op het EK.”

Belgisch Kampioenschap

Pro Danza werd geselecteerd op basis van hun groepschoreografie ‘Find Me’, die eerder dit wedstrijdseizoen veel lof oogstte. “Onze choreografie ‘Find Me’ behaalde een tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap in 2023. Er werd niet alleen gekeken naar de behaalde plaats, maar ook naar de choreografische waarde. De choreo was opgevallen vanwege zijn sterke verhaallijn. Op het Europees Kampioenschap zullen we onze echter nieuwe jazzchoreografie ‘Boom Boom’ presenteren, omdat deze meer past in de verwachte jazzstijl van het EK,” aldus Ilse, verwijzend naar de reden van de selectie.

Eigen choreografieën

Naast de genoemde choreografie zijn ook twee duo’s, Seppe Beugnies en Loïc Vandromme, en Emma Deneckere en Emma Dierycks, samen met de solisten Margot Lemahieu en Emma Deneckere, geselecteerd. “Het bijzondere is dat Seppe, Loïc en Margot hun dans zelf hebben gechoreografeerd. Als dansschool hechten we veel waarde aan het ontwikkelen van de ‘artistieke ik’ van onze dansers. Het feit dat deze choreografieën door onze eigen dansers zijn gecreëerd, vervult ons met trots. Voor degenen die ons vanuit huis willen zien, zal er een livestream beschikbaar zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier