Economisch Huis stelt praktijkgids voor mensen met migratieachtergrond voor

Diverse partners werkten mee aan de praktijkgids om professioneel netwerken voor mensen met een migratieachtergrond te stimuleren. (foto PM) © Peter MAENHOUDT
Gillian Lowyck

Het Economisch Huis Oostende heeft een praktijkgids ontwikkeld om mensen met een migratieachtergrond beter te begeleiden. In het boek staan verschillende methodes die organisaties kunnen hanteren om professioneel netwerken te bevorderen.

In het kader van het Europees tewerkstellingsproject ‘Netwerken voor migranten’ ontwikkelde het team Oostende2work van het Economisch Huis een praktijkgids ‘Professioneel netwerken voor mensen met een migratieachtergrond’. Het is een gids om organisaties te inspireren en aan te zetten tot actie om het netwerk van werkzoekenden te versterken. Het uiteindelijke doel is om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te krijgen.

“Netwerken is een krachtige tool bij het vinden van een job, maar het wordt vaak nog te weinig gebruikt door werkzoekenden met een migratieachtergrond”, zegt schepen van Ondernemen en voorzitter van het Economisch Huis Oostende Charlotte Verkeyn (N-VA). “Met dit project kunnen we bijdragen aan de professionele loopbaan van de doelgroep zodat zij met het juiste netwerk sneller en efficiënter de juiste contacten kunnen leggen om een job te vinden.”

In het boek staan verschillende methodes die organisaties kunnen hanteren om professioneel netwerken te bevorderen. Je krijgt er naast theoretische aanknopingspunten enkele praktijkvoorbeelden vanuit de opgebouwde ervaring en expertise van het team Oostende2work. Het boek is ook digitaal beschikbaar. “Het boek kadert binnen het specifiek Europees dossier dat op personen met migratieachtergrond is gericht, maar de tools in het boek kunnen uiteraard ook nuttig zijn voor een breed publiek. Zeker nu de laatste twee jaar de werking van het Economisch Huis Oostende actief werd uitgebreid naar alle Oostendenaars die de weg naar de arbeidsmarkt afleggen of met een hulpvraag zitten om op de arbeidsmarkt (terug) aan de slag te gaan”, geeft schepen Charlotte Verkeyn nog mee.

Wie een praktijkgids wenst, kan een gratis exemplaar aanvragen door adresgegevens door te sturen via praktijkgids@economischhuis.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier