DSFR Roeselare op driedaagse uitstap naar Straatsburg en Colmar

De leden van DFSR bij de kazerne in Colmar.
Marah Cham

De leden van de Roeselaarse vereniging DSFR, Delegatie Souvenir Français Roeselare, die vooral Franse soldaten die begraven zijn op de Roeselaarse begraafplaats met het nodige eerbetoon willen herdenken, trokken er afgelopen week op uit. Tijdens hun driedaagse bezochten de leden het Europees Parlement in Straatsburg en de legerkazerne in Colmar.

Op woensdag 14 juni vertrokken de dertig leden van DSFR op een driedaagse uitstap naar Frankrijk. De eerste stop werd Straatsburg voor een bezoek aan het Europees Parlement.

“Het was een echte voltreffer”, vertelt voorzitter Thierry Van Paemel. “Want vanop de tribune waren wij de bevoorrechte toeschouwers van de stemming in de grote vergaderzaal. De stemming van wel honderd dossiers gebeurt er op handopsteking, het heeft meer weg van een Mexican wave.”

Kazerne

Op vrijdag 16 juni trokken de leden verder naar Colmar, waar ontvangen werden in de kazerne van het 152e Regiment d’ Infanterie ‘Les Diables Rouges’, een bijnaam die ze kregen van de Duisters voor hun heldhaftig verweer in WO I.

“Dir Regiment heeft zwaar gevochten in roeselare en omgeving en er ook zware verliezen geleden”, legt Thierry uit. “Vele soldaten van het 152e R.I. liggen hier dan ook op de stedelijke begraafplaats.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier