Drankautomaten en nieuwe concessie voor cafetaria zwembad Brigitte Becue

Het zwembad ging twee jaar geleden open. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Het stadsbestuur en Farys hebben een akkoord over de uitbating van het cafetaria van zwembad Brigitte Becue in Oostende. Er komen drankautomaten en mogelijkheden voor verenigingen om de bar uit te baten tijdens grote events.

In oktober vorig jaar gooide de concessionaris van brasserie De Barkedeine de handdoek. De zaak ging, twee jaar na de opening van het zwembad, failliet. Er waren directe gevolgen voor sporters en gebruikers, want de ruimte bleef aanvankelijk gesloten en sportploegen konden er niet meer terecht.

Inmiddels werd de zaal weer opengesteld, met uitzondering van de brasserie. “Er moet zo snel mogelijk weer een concessie komen”, zegt sportschepen Bart Plasschaert. “Het duurde zo lang voor een nieuwe oproep omdat er eerst moest onderhandeld worden met de curator die het faillissement afhandelt. Farys heeft de keuken overgenomen.”

Voor die concessie moet Farys zorgen, de vennootschap die allerlei diensten levert aan participerende lokale besturen. Farys voorziet in de nieuwe concessie extra bergruimte en parking zodat ze vlotter een concessionaris vindt. “De oproep wordt in maart gelanceerd. Daarna hebben de kandidaten vier maanden de tijd om zich te melden. De aanstelling zal ten vroegste voor september zijn.”

Bar openhouden

In afwachting van een nieuwe uitbating zullen wel automaten voor frisdrank en koffie geplaatst worden. “Zo kunnen wachtende ouders toch iets drinken”, zegt Plasschaert.

Met wat moeite vond men iemand die voor de korte duur toch de automaten wilde plaatsen. Een andere oplossing is er voor de sportclubs die grotere activiteiten organiseren. “De clubs zullen de bar kunnen openhouden voor één of meerdere dagen tijdens het evenement. En dat zolang er geen concessionaris is. Het zal de clubs toelaten om hun publiek op een degelijke manier te ontvangen. We zullen dat al toepassen deze zomer, voor een grote zwemmeeting en een wereldkampioenschap”, luidt het. “De keuken openen zal niet lukken, maar de centrale keuken van de stad zal hier eten leveren, zodat de clubs tijdens tornooien ook eten kunnen aanbieden aan de atleten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier