Dorps-minigolf en speeldorp tijdens Egemse kermis

Leden van het feest- en sportcomité. © JG
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Tijdens het eerste weekend van augustus is Egem weer in de ban van de Sint-Germanuskermis. Nieuw op de kermisaffiche zijn de Dorps-minigolf en het speeldorp.

“In grote lijnen werd het traditionele programma behouden”, vertelt Wim Schepers, voorzitter van het kermiscomité. “Ook dit jaar zorgt de uitbater van café Het Torenhof op vrijdagavond voor een muzikale opening met een optreden van de bands ‘Mister John’ en ‘Secret Mission’. Normaal hebben we op zaterdag de wielerwedstrijden voor aspiranten, maar door de grote werken in de Molenakker vervallen deze helaas dit jaar. De wielerwedstrijd voor nieuwelingen op zondag gaat echter wel door, zij het op een gewijzigd parcours.”

“Op zaterdagavond hebben we ook nu weer vanaf 18.30 uur onze Luxe Dorpsbarbecue, met achteraf een optreden van liveband ‘Noise Tit’. Inschrijven hiervoor kan tot 28 juli via https://bbq.fscegem.be. De prijs is 25 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen tot 12 jaar. Het weekend wordt ook ditmaal op maandag afgesloten met de 21ste antiek-, rommel- en brocantemarkt.”

Nieuwe inspiratie

“Door het wegvallen van de wielerwedstrijden wilden we de zaterdagnamiddag niet onbenut laten. Na wat brainstormen hebben we onze inspiratie gehaald bij het principe van de City Golf, maar we hebben deze aangepast naar een eigen concept dat de naam ‘Dorps-minigolf’ meekreeg. Het is de bedoeling dat in groepjes van maximaal vijf personen met minigolfsticks en een balletje een tiental parcoursen afgelegd worden op en rond het Dorpsplein. We hebben parcoursen voor volwassenen én kinderen voorzien. Er moet wel vooraf ingeschreven worden via https://minigolf.fscegem.be. De prijs voor volwassenen is 5 euro en voor kinderen tot 12 jaar 3 euro”, weet Wim Schepers nog te melden.

“Een tweede nieuwigheid is het speeldorp dat de Vakantiewerking Egem op zondag van 11 tot 18 uur in de grote tent zal organiseren. Naast ravotten op een springkasteel kunnen de kinderen allerlei spelletjes spelen. De VWE zal overigens het hele weekend iedereen van drank voorzien.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier