Dit najaar naar de koers? Dan is mondmasker verplicht

Een ondertussen vertrouwd beeld: Wout Van Aert met mondmasker. © belga
Philippe Verhaest

Wie langs het parcours van de Vlaamse klassiekers de wielrenners wil aanmoedigen, moet verplicht een mondmasker dragen. Dat bevestigt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V).

Tijdens het Belgisch kampioenschap wielrennen in Anzegem morgen is het nog niet verplicht, maar tijdens de Vlaamse klassieke wielerwedstrijden is overal langs het parcours een mondmasker verplicht. Dat hebben de gouverneurs van Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen, samen met de organisatoren beslist. Ook wie langs het traject woont, moet op de dag van de wedstrijd dus een mondmasker dragen als hij zijn woning verlaat.

“Veiligheid staat altijd en overal voorop”, bevestigt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V). “We opteren bewust voor een uniforme aanpak, want er is duidelijkheid nodig.”

We roepen supporters nog altijd om op thuis te koers te volgen. Dat is en blijft met voorsprong de beste omgeving – Carl Decaluwé

De maatregel geldt voor alle grote profwedstrijden van de komende maanden. Gent-Wevelgem (11 oktober), de Scheldeprijs (14 oktober), de Ronde van Vlaanderen (18 oktober), de Driedaagse Brugge-De Panne (21 oktober)…

“We roepen supporters echter nog altijd om op thuis te koers te volgen. Dat is en blijft met voorsprong de beste omgeving.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.