Dirk Van de Caveye was de Krak van Oostkamp in 2021: “Het was een jaar van verandering”

Dirk Van de Caveye. © GST
Redactie KW

Samen met de Krak van Oostkamp 2021, Dirk Van de Caveye (62), blikken we terug op zijn jaar. We vragen hem ook wat hij denkt dat de toekomst zal brengen. Dirk kijkt positief terug op de Krak-nominatie.

“Het was leuk te mogen ervaren dat veel mensen waardering hebben voor mijn inzet van de voorbije jaren. De complimenten deden deugd en werkten zelfs een beetje helend op een moment dat alles voor mij wat somberder kleurde. Heel veel mooie herinneringen kwamen naar boven.”

“Zo ook een reactie die ik mocht ontvangen van een een oud-leerlinge wier kindje ook naar school ging in De Vaart: Meester Dirk, jij slaagde erin om elk kind een Krak te laten zijn. Daarom verdien jij de titel van de ‘Krak van Oostkamp’. Ik deelde deze erkenning dan ook graag met collega’s die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven om elk kind te laten schitteren.”

Pensioen

2022 was ook een jaar met veel veranderingen. Op 31 januari eindigde zijn beroepsloopbaan van 41 jaar in het onderwijs. De school, de collega’s, de ouders en de kinderen waren een groot deel van zijn leven.

“Een levenswerk achterlaten is niet gemakkelijk en het afscheid doet zelfs nu nog een beetje pijn. Er kwam natuurlijk een zee van tijd om samen met mijn familie en vrienden te genieten van de kleine dingen. Het helpt om het mooie te zien en geeft veel redenen om gelukkig in het leven te staan.”

Op de vraag Wat brengt 2023 antwoordt hij: “Het is uitkijken naar de geboorte van ons derde kleinkind dat in april verwacht wordt. Naast dit grote geluk hoop ik op veel kleine gelukjes samen met mijn gezin, familie en vrienden.”

(GST)

Stemmen voor de Krak van 2022 van jouw gemeente kan nog tot 15 januari op www.kw.be/krak.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.