Directrice Myriam (63) zwaait af bij Prizma Campus VTI: “Volste vertrouwen in mijn opvolger”

Myriam Devriendt gaf symbolisch de sleutel door aan haar opvolger Maxim Esprit. © VADU
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Wissel van de wacht in Prizma Campus VTI. Sinds 1 oktober is directrice Myriam Devriendt met pensioen. Zij geeft de fakkel door aan kersvers directeur Maxim Esprit. Voor ze afscheid nam, was er nog een afsluitende receptie, waar ze graag nog eens terugblikte op haar vier jaar in de school.

Myriam Devriendt (63) gaf het gros van haar carrière les in het VTI van Kortrijk en was er ook jarenlang directrice. Een functie die ze vier jaar geleden inruilde voor dezelfde in Prizma Campus VTI, toen ter opvolging van Jan Verbeke. “Dit was een kleinere school, maar minstens even warm”, blikt ze terug. “Ik heb een groot hart voor deze school. Ik heb ingezet op meer discipline en leerwinst, maar ook op leergoesting, het aanwakkeren van de zin om les te krijgen bij de leerlingen. Ik durf te zeggen dat ik daarin geslaagd ben. Het vormt een beetje een rode draad bij de technisch en beroepsleerlingen die hier les krijgen. Ik ben trots dat ik veel leerlingen een kans en structuur heb gegeven om hun dromen waar te kunnen maken.”

Volste vertrouwen

De directrice, die straks van een welverdiend pensioen zal genieten, beseft ook dat er heel wat uitdagingen binnen het onderwijs waren en zijn. “De tijd dat je in zes jaar een opleiding moet volgen en dan een diploma krijgt, zal veranderen. Duaal leren is nu al in opmars en in de toekomst zullen er nog nieuwe vormen van onderwijs bijkomen. Een goede basis krijgen, is daarbij belangrijk. Ook de komst van een OKAN-klas, onthaalonderwijs voor anderstalige leerlingen, zorgde voor een pittige uitdaging, maar intussen is die klas uitgegroeid tot een vaste waarde. Of ik nog een tip heb voor mijn opvolger? Etaleer openheid naar het team waarmee je zal samenwerken. Ik ken Maxim ondertussen al een beetje en ben ervan overtuigd dat dit voor hem geen enkel probleem zal vormen. Ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolger.”

Nog veranderingen

Ook in de basisscholen van de Prizma-groep zijn er enkele veranderingen. Zo is Pascal Holvoet de opvolger van Maxim Esprit in Prizma-basisschool Heilige-Familie. In De Talententuin in Lendelede is er tevens een nieuwe directeur, net als in De Zonnebloem. Voor Sint-Pieter wordt die vacature weldra ingevuld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier