Deelnemers jumelagefietstocht verkennen de wijde regio van Koksijde

Op de eerste dag gaven Dirk Dawyndt (schepen van Sport) en Ivan Vancayseele (schepen Internationale Samenwerking) het startschot aan het Erfgoedhuis Bachten de Kupe in Oostduinkerke-Dorp. Op deze verbroederingsfietstocht mag iedereen meefietsen. © SL
Redactie KW

In 1966 ondertekenden de gemeente Oostduinkerke en Biedenkopf, een Duitse stad gelegen in de deelstaat Hessen, de verbroedering.

Sindsdien organiseren beide gemeenten activiteiten om elkaars taal, cultuur en regio’s beter te leren kennen. Intussen is de vijfdaagse fietstocht Oostduinkerke-Biedenkopf al 20 jaar een traditie. Dit jaar staan Oostende, Ieper, Heuvelland, Duinkerke en Diksmuide op het programma.

Elke dag vertrekken de fietsers om 8.45 uur aan de jeugdherberg in Oostduinkerke voor een fietstocht van zo’n 80 kilometer. Op de eerste dag gaven Dirk Dawyndt (schepen van Sport) en Ivan Vancayseele (schepen Internationale Samenwerking) het startschot aan het Erfgoedhuis Bachten de Kupe in Oostduinkerke-Dorp. Op deze verbroederingsfietstocht mag iedereen meefietsen.

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier