“De volgende verkiezing doe ik niet meer mee”

Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. © wilfried Ossieur
Redactie KW

Bij gebrek aan kandidates annuleerde het stadsbestuur van Menen onlangs de verkiezing van de Wieltjesprinses. Ook in 2020 zal er dus geen nieuwe Wieltjesprinses gekozen worden op de Wieltjesfeesten, eind augustus. De zeventienjarige Jenny Gonce uit de Arsenaalstraat krijgt, als enige overgebleven kandidate, met de titel van ‘Miss Sympathie Menen 2021’ wel een troostprijs.

Van de vijf kandidates, die een gooi zouden doen naar het kroontje van de 50ste Wieltjesprinses, bleef er nog maar één over. Daarop besloot het stadsbestuur om de verkiezing nog eens met een jaar uit te stellen. Jenny Gonce, de enige die volhardde, ziet haar engagement beloond met de titel ‘Miss Sympathie Menen 2021’. In die hoedanigheid zal ze aanwezig zijn op officiële plechtigheden van de stad.

Ontgoocheling

“Twee jaar geleden zag ik stadsambassadrice Sofie Marey aan het werk op de Wieltjesfeesten, dat inspireerde me om zelf ook mee te doen. Vorig jaar in februari al stelde ik mij kandidaat, maar uiteindelijk kon de verkiezing niet doorgaan door de coronacrisis. En dit jaar dus opnieuw niet. Dat is ontgoochelend voor mij, maar ik besef dat het stadsbestuur daar niets aan kan doen. Ik ben blij en dankbaar dat ik toch nog ‘Miss Sympathie Menen 2021’ mag zijn. Op plechtigheden krijg ik het gezelschap van de laatste stadsambassadrice. Ik kijk er alvast erg naar uit. Aan de verkiezing van volgend jaar zal ik niet meer mee doen. Want dan verander ik van school en begin ik aan mijn hogere studies dierenverzorging in Charleroi.”

Pinguïns voederen

Jenny Gonce is geboren en opgegroeid in Rijsel, woont sinds een vijftal jaar in Menen en is tweetalig. “Ik hou erg veel van dieren, zelf heb ik een jack russell, Easy. In september begin ik aan mijn zevende jaar dierenverzorging in Moeskroen. In mei mocht ik stage lopen in Pairi Daiza. Het was een erg plezante ervaring om dieren eten te voederen en te verzorgen. Vooral aan de pinguïns bewaar ik leuke herinneringen. Deze zomer deed ik een vakantiejob aan de kust, waar ik hamburgers en broodjes verkocht op avondmarkten. Ik hou van voetbal en supporter voor PSG. In Menen kom ik graag in café Bodega in de Koningstraat, dat door mijn stiefgrootvader uitgebaat wordt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier