De Piste brengt café tot in de woonkamer
Er is tot op heden weinig tot geen perspectief voor de ijspistes in het land en voor velen staat het water hen dan ook aan de lippen. Voor de Kortrijkse ijsbaan De Piste is het verhaal niet anders maar toch weigert zaakvoerder Kenneth Deryckere de handdoek in de ring te gooien. Om het hoofd boven water te kunnen houden trekt hij een creatieve en vooral nostalgische kaart. “Als mensen geen glas kunnen drinken op café, dan brengen wij het café tot in hun woonkamer”, glundert hij.
Aan de toog hangen, met een glas in de hand en genieten van enkele wilde verhalen. Het is een oeroude Belgische traditie die, vanwege de coronamaatregelen, tijdelijk niet mogelijk is. Toch schijnt er voor de liefhebbers van het vers getapt gerstenat licht aan het eind van de tunnel, licht dat vertrekt vanuit de Kortrijkse schaatsbaan.
“De situatie is en blijft dramatisch”, klinkt het bij Kenneth, die als zaakvoerder kijkt naar een lege schaatspiste. “We kunnen nog steeds de deuren niet openen maar onze rekeningen stapelen zich op.”
“Na enig denkwerk, waarbij we vooral ons oor te luisteren legden bij onze klanten, leek het vooral het sociale te zijn wat er ontbrak. Natuurlijk kan iedereen thuis een glas drinken maar het gevoel, de ervaring die je krijgt om ergens aan een toog te hangen en stoere verhalen te vertellen ontbrak. We staken de koppen samen met onze partners en kwamen op de proppen met een tapinstallatie voor de huiskamer.”
Tooggevoel
De ondernemer combineerde zowel het tooggevoel met het concept van takeaway, een van de weinige zaken die voor de horeca nog steeds mogelijk zijn. “Een compacte en vooral trendy tapinstallatie, compleet met bier en glazen”, klinkt het trots.
“Bier van het vat smaakt nu eenmaal net iets beter dan uit een flesje en ook de handeling heeft zijn charmes. Dankzij onze koperen tapvaten, uniek in België, kunnen de liefhebbers ook thuis genieten van een vers getapt biertje.”
“Via het takeawayprincipe kunnen klanten een tapinstallatie reserveren, in klein of groot formaat, waarop ze een houten krat meekrijgen. Een biervat, de glazen en een vakkundige uitleg zijn inbegrepen in het geheel. Cafés moeten dan nog wel gesloten blijven, dankzij deze takeawaykits kan men het authentieke gevoel toch zo goed en zo kwaad mogelijk benaderen.”
Levenslijn
Doorzettingsvermogen en creativiteit, twee eigenschappen die vooral in huidige tijden niet te verwaarlozen zijn. “Het is voor ons vanzelfsprekend niet de ultieme redding maar het is een levenslijn”, sluit Kenneth af.
“Op die manier kunnen we blijven werken en kunnen we ons vooral blijven ontfermen over onze klanten. We hopen dat er snel duidelijkheid komt over onze toekomst zodat we ons kunnen voorbereiden om zo snel mogelijk opnieuw de deuren te kunnen openen.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier