De Copains zijn klaar voor Ceciliafeeste: “Onze affiche is veelbelovend”

We zien van links naar rechts Kristof Hongenae, Stefaan Decraemer, Isabelle Vanhoutte, Wouter Meurisse, Danny Vermote en Joyce Smessaert © foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Ceciliafeeste in Ichtegem gaat dit jaar door op een nieuwe locatie en wordt ook voor het eerst een tweedaags gebeuren. Het uiteindelijke succes zal uiteraard deels afhankelijk zijn van het weer, maar afgaande op de affiche kan het weekend niet meer stuk.

De Copains, die de Ceciliafeeste organiseren, zijn er duidelijk klaar voor. Het grondplan voor de nieuwe locatie de ruimte tussen de kerk en het KSA-heem, aan de zijkant van de Markt is uitgetekend, logistiek is alles geregeld en de promotie draait op volle toeren. “Dit jaar hebben we ook een aantal spandoeken in het straatbeeld geplaatst, de voorbije week zijn de programmaboekjes bedeeld en overal waar mogelijk en toegelaten hebben we affiches opgehangen”, vertelt bestuurslid Isabelle Vanhoutte.

Publieksruimte

“De affiche is in ieder geval veelbelovend”, treedt de rest van het bestuursteam haar bij. “De vrijdagavond is een beetje een gok, met coverbands Noise Tit, Studio Banaal en ACinDC, maar op zaterdag staan er toch een paar kleppers op het podium: Filip D’Haese, Danny Fabry, Belle Perez, Jeroen Hazes, Gers Pardoel en Sven Ornelis.”

Op de nieuwe locatie is er zo’n 1.000 m² publieksruimte. Het podium komt in de verste hoek van het terrein, tafels en stoelen zullen opgesteld staan op het gras naast de kerk. De ingang van het festivalterrein is voorzien aan de uitrit van de parking ter hoogte van Café De Somme, waar de artiesten zullen ondergebracht worden. “Doordat ook de straat aan de andere kant van de kerk verkeersvrij wordt gemaakt is dat een perfecte locatie voor het sanitair blok, de EHBO-post…”, vult Danny Vermote aan.

Bezoekers

“Als het weer een beetje meezit hopen we toch op een 3.000-tal bezoekers over de twee dagen. Dat zou zeker een opsteker zijn voor ons, onze sponsors en alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. En we mogen zeker het gemeentebestuur niet vergeten. Zonder de medewerking van al deze mensen zou deze organisatie onmogelijk zijn.”

Ceciliafeeste vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus. De toegang is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier