Cultuurcentrum de Brouckere zoekt nieuwe uitbaters voor De Foyer

Bar Provisoir, de huidige pop-upzaak in het cultuurcentrum, blijft nog tot en met juni 2022 open. Daarna hebben er renovatiewerkzaamheden plaats en kunnen nieuwe uitbaters de foyer runnen. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Het cultuurcentrum de Brouckere is op zoek naar mensen met een hart voor cultuur voor het uitbaten van De Foyer en het bijhorende mooie terras in de tuin. Het gaat om een contract voor tien jaar. De huidige pop-upzaak Bar Provisoir blijft er nog een klein jaar actief. De gemeenteraad gaf maandagavond groen licht voor het dossier.

Het cultuurcentrum sluit eind dit schooljaar, in juni 2022 dus, de deuren voor het uitvoeren van heropfrissingswerkzaamheden en het verduurzamen van de gebouwen. Naast het aanpakken van onder andere de dakisolatie en het ventilatiesysteem wordt De Foyer in een nieuw jasje gestopt.

Bar Provisoir blijft nog tot en met juni 2022

“Toen de vorige uitbaters van De Foyer in 2019 de deur achter zich dicht trokken, hebben we een tijdelijke oplossing gezocht”, aldus schepen van Cultuur Lieselotte Denolf. “De pop-up Bar Provisoir zal tot op het moment van de verbouwingen op een frisse en eigentijdse manier voor de invulling blijven zorgen. Tijdens de renovatie willen we fiks in De Foyer investeren en bieden we meteen een langere uitbatingsovereenkomst van tien jaar aan. Zo kunnen we op zoek gaan naar creatieve, cultuurminnende en ondernemende mensen voor de uitbating. We serveren een aantrekkelijk pakket en hebben er alle vertrouwen in dat we de juiste personen zullen vinden.”

Hoewel het cultuurcentrum de nieuwe foyer pas kan openen na de verbouwingswerkzaamheden, schrijft het stadsbestuur nu al een open oproep uit in twee fasen. De eerste fase staat open voor iedere geïnteresseerde. Na een locatiebezoek, voorzien op dinsdagavond 12 oktober, kan er een effectieve deelnemingsaanvraag ingediend worden tot 25 oktober. Daarna wordt er een selectie gemaakt en kunnen er definitieve offertes volgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.